Ana Sayfa / Manşet / YSK’ya olağanüstü itiraz nedir, süresi

YSK’ya olağanüstü itiraz nedir, süresi

Seçim sonuçlarına olağanüstü itiraz nedir, nasıl yapılır ve süresi ne kadardır. YSK’ya olağanüstü itiraz nasıl ve kimler yapabilir sonucu nasıl olur bilgileri. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti olağanüstü itiraz sürecini işletiyor.Seçim sonuçlarına dair AKP’den gelen olağanüstü itiraz hakkımızı kullanacağız açıklamasıyla beraber, olağanüstü itiraz nedir sorusu merak konusu oldu. YSK, AKP’nin önceki itirazını reddetmişti. Peki olağanüstü itiraz nedir?

Olağanüstü itiraz nedir nasıl yapılır seçim 2019 bilgileri.

Seçim sonuçlarına dair AKP’nin itirazları devam edereken olağanüstü itiraz nedir sorusu da birçok vatandaş tarafından merakla inceleniyor. YSK’nın itirazı reddetmesi üzerinde AKP’nin hakkını kullanacağını söylediği;”olağanüstü itiraz” nedir?

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ NEDİR?

Olağanüstü itirazı 298 sayılı Kanun’un 130. Maddesinin 2. fıkrası düzenliyor.

Madde şöyle:

Seçim Sonucuna Etki Eden Olay Ve Durumlar Sebebiyle Olağanüstü İtiraz

Siyasi partilerin il başkanları, genel merkezleri veya bağımsız aday tarafından tutanağın (mazbatanın) düzenlenmesinden sonra 7 gün içinde seçimin sonucuna etki eden olaylar ve durumlar sebebiyle yapılan itirazlar, seçimin sonucu hakkında kesin karar verme yetkisine sahip olan kurullarca, seçimin neticesine etkili görüldüğü takdirde, alt kademelerce verilen kararların kesin veya kesinleşmiş olması veya kurullara derece derece ve müddeti içinde başvurulmamış olması, bu itirazın incelenmesine ve reddine sebep teşkil etmez.

AKP’NİN ELİNDE TEK SEÇENEK KALIYOR

CHP YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu YSK’nın AKP’nin İstanbul’da sandıkların yeniden sayılması talebini reddetme kararı sonrası yaptığı açıklamada AKP’nin elinde kalan tek seçeneğinin “seçimleri iptal ettirmek” olduğunu söylemişti

 

İlginizi Çekebilir

Yaş Çay 2024 alım fiyatı

2024 yaş çay alım fiyatı belli oldu. yaş çay kilogram fiyatı 2024 açıklandı. Tarım ve …

Sınırsız Hosting