Ana Sayfa / İlginç / Yüksek okul mezunları POMEM başvuru 2018
PAEM

Yüksek okul mezunları POMEM başvuru 2018

POMEM 2018 önlisans mezunları da başvuru yapabiliyor. bu yıl komiser yardımcısı alım tarihi ve başvurular. POMEM 2018 başvuru tarihi ve sınav tarihleri belli oluyor. POMEM ile ilgili son gelişme önlisans mezunlarının yüzünü güldürdü. “Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı. İlan edilen bu gelişmeden sonra ön lisans mezunlarının POMEM’e başvurma hakkı elde etmiş oldu. Peki 2018 POMEM başvuruları belli oldu mu?

Yüksekokul mezunlarına POMEM sınav hakkı 2018. Polislik başvuru 2018 tarihleri ve 2018 POMEM sınav tarihleri. POMEM başvuruları artık önlisans mezunları tarafından da yakından takip edilecek. Resmi Gazete’deki değişiklike, daha önceden sadece lisans mezunları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların müracaat edebildiği POMEM’lere artık önlisans mezunları da başvuruda bulunabilecek.

POMEM’lere alınacak olan önlisans mezunlarının sayısı, toplam kontenjanın yüzde 20’sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek.

2018 POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Bu gelişmelerden sonra 2018 POMEM başvuruları da gündeme geldi. Yetkililerden başvuru tarihleriyle ilgili bir bilgilendirme gelmedi. POMEM başvuru tarihleri Polis Akademisi’nin resmi sayfası olan https://www.pa.edu.tr/duyurular.html adresi üzerinden duyuruluyor.

POMEM MÜLAKATLARI HAKKINDA

Mülakat sınav komisyonu, Bakanlık onayı ile müracaat kabul komisyonu Başkanlıkta Başkanın, polis eğitim kurumlarında kurum müdürünün onayı ile belirlenecek.

Mülakat sınav komisyonu, birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde emniyet müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir kişi ve Bakanlığın belirleyeceği bir personelden oluşacak.

İlginizi Çekebilir

Su altı yanardağa patladı

Su altındaki yanardağ patladı dumanlar gökyüzünü kapladı. Japonya’da denizdeki yanardağ lav püskürtmeye başladı. Su altındaki …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting