Ana Sayfa / Sağlık / Yumurta buzdolabında mı saklanmalı?

Yumurta buzdolabında mı saklanmalı?

Yumurta her devirde polemik konusu olan nimetlerden. tavuk mu yumurtadan yoksa yumurta mı tavuktan çıktı tartışmasına benzer yeni bir yumurta polemiğimiz oldu. Yumurta dışarıda mı yoksa buzdolabında mı saklanmalı, yumurta nasıl muhafaza edilmeli sorusuna bakın kim ne diyor. Yumurtaların neden süpermarkette oda sıcaklığında saklandığını ve insanların neden onları evde buzdolabına koyduğunu hiç merak ettiniz mi?

Yumurta güze bir nimet saklaması, muhafazası önemli bir ürü. Peki yumurta en ideal nasıl saklanmalı, buzdolabında mı yoksa dışarıda mı? Bu yazıda, yumurtaları doğru bir şekilde saklamak için göz önünde bulundurulması gereken diğer hususların yanı sıra bunu ayrıntılı olarak açıklayacağız.

Yumurta insan tüketimi için en uygun besinlerdendir. Advances in Food and Nutrition Research dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, yumurtalar en iyi diyet proteinidir ve temel vitamin ve mineraller açısından zengindir. Ama yumurtaları saklamanın doğru yolunu bilmelisiniz.

Evde, özellikle yaz aylarında buzdolabında saklamak en iyisidir. Ayrıca yumurta akı çok yoğundur ve günler geçtikçe yumurtanın içine az miktarda hava girerek beyazı iter ve yoğunluğunu azaltır.

Yumurtaları kartonlarında ve buzdolabının içindeki bir rafta tutmak en iyisidir. Birçok insan onları yumurta tepsilerine koyar. Ancak bu iyi bir fikir değildir, çünkü buzdolabında en büyük sıcaklık değişimlerine sahip alan kapak kısmıdır.

Yumurtaları kartonun içinde bırakmak onları sıcaklık değişimlerinden, kokulardan, darbelerden ve diğer gıdalarla temastan korur. Ayrıca, karton kutuda genellikle yumurta kabuklarına eklenmeyen bir son kullanma tarihi bulunur. Bu önemlidir, çünkü onları hangi tarihe kadar yemeniz gerektiğini bilmenizi sağlar.

Bunun nedeni, oda sıcaklığı yaklaşık 25°C olduğu sürece yumurtaların soğuğa ihtiyaç duymamasıdır. Aslında, ani bir sıcaklık değişimi yumurtayı kabuğun altında saran ince tabaka olan kütikülü kırabileceğinden, süpermarkette soğutulmamalıdırlar.

Bu nedenle yumurtaları sabit bir sıcaklıkta saklamak iyi bir fikirdir. Süpermarkette oda sıcaklığında bırakılırlarsa bunu başarmak daha kolaydır.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Sınırsız Hosting