Ana Sayfa / Ekonomi / Yumurtada kanser riski

Yumurtada kanser riski

Yumurta kanserojen madde iddiası. Hangi ülke türkiye7den aldığı yumurtalarda kanser maddesi tespit etti sorusu. Tayvan Tarım Bakanlığı, Temmuz ayının başında Türkiye’den ithal edilen 127 ton yumurtada kanserojen madde bulunduğunu tespit etti.

Yumurtada kanserojen madde iddiası, Türkiye’deki yumurtalar sağlıklı mı, denetleniyor mu, tehlike altındamıyız soruları. Hangi firmanın yumurtalarında kanserojen madde çıktı bilgisi. 19 Temmuz’da Tayvan Tarım Bakanlığı tarafından açıklamada Türkiye’den ithal edilen 127 ton yumurtada yasaklı kanserojen madde tespit edildiği açıklandı. Yapılan açıklamada yumurtaların imha edileceği ve konu hakkında sözleşme hükümleri uyarınca tedarikçi firmadan tazminat talep edileceği belirtiliyor.

Temmuz ayının ilk haftasında sınır kontrollerinde yasaklı bir antibiyotik madde olan nitrofuranın izlerini tespit eden Tayvan yetkilileri, yapılan analizler sonrasında yumurtalarda yasaklı maddeyi kesin olarak tespit etti.

ABD VE AVRUPA’DA YASAK, TÜRKİYE’DE DEĞİL

Ülkedeki yumurta kıtlığı sebebiyle bir süredir Türkiye’den yumurta ithal eden Tayvan’da Ocak ayından bu yana beş parti yumurtada antibiyotik analizlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Tespit edilen nitrofuran maddesi antibiyotik olarak kullanılmakta olup, Tayvan, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’nde yasaklanmasına rağmen, Türkiye’de ise yasaklı listede olmadığı belirtiliyor.

Tayvan yaşanan tespitler sonrasında Türkiye’den yumurta ithalatını sonlandırdığını ve bundan sonraki süreçte Amerika Birleşik Devletleri’nden tedarik sağlayacağını açıkladı.

Yasaklı kanserojen madde nitrofura özellikle kafes yumurtası üreten üreticilerinin verim arttırıcı ve koruyucu olarak kullandığı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

Tavuk eti ihracatı yıl sonuna kadar yasak

Kanatlı hayvan ihracatı yasaklandı yıl sonuna kadar. Türkiye, tavuk eti ihracatını sınırlandırdı. Ticaret Bakanlığı, tavuk …

Sınırsız Hosting