Ana Sayfa / Gündem / Yunanistan deprem 28 Eylül

Yunanistan deprem 28 Eylül

Girit’te bir deprem daha 28 Eylül Salı. Yunanistan’da art arda büyük depremler. Yunanistan’ın en büyük adası Girit’te bu sabah bir kez daha deprem meydana geldi.

28 eylül Salı nerelerde deprem oldu bilgisi. bugün deprem olan yerler, ülkeler. Yunanistan Girit’te büyük deprem 28 Eylül salı 2021.

Yunanistan’ın Girit Adası’nda bu sabah yerel saatle 07.48’de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre sarsıntı yer yüzeyinin 35 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Girit’te dün gerçekleşen 6 büyüklüğündeki deprem birçok eski bina ve kilisenin yıkılmasına yol açmış, bir kişi hayatını kaybetmişti.

GİRİT DEPREMİNİN TÜRKİYE’YE ETKİSİ

Komşuyu sarsan depremin ardından Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN Türk televizyonunun canlı yayınına katılıp değerlendirmelerde bulundu. Bu sabahki sarsıntının beklenen depremlerden bir tanesi olduğunu söyleyen Ersoy, depremin büyüklüğünün Girit bölgesi için “normal” olduğunu anlattı.

“Bu bölgede çok yıkıcı büyük depremleri, 8’in üzerinde 9’a varan depremleri görebiliyoruz. Bu büyüklükteki depremler Türkiye’de olmaz, sadece burada olur. Afrika kıtası ve Rodos ve Girit’in altına doğru dalıyor. Rodos’un önünde 4 bin 500 metrelik bir çukur var. Tesadüf değil. İki kıtanın birbirine yaklaştığı bir yer” değerlendirmesini yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Bu bölge o kadar tehlikeli ki… Bize yakın, en tehlikeli yer” ifadelerini kullandı.

Girit Adası’nın çevresinin çok daha şiddetli depremler üretme potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Ersoy, “Kırsal kesime geçildiğinde bazı hasarlar olabilir. Artçı depremlere dikkat etmek gerekiyor. Bu tür depremlerden sonra en az bir saat dışarda olmakta fayda var” dedi.

İlginizi Çekebilir

ABD üniversitelerinde Filistin gösterileri

Amerika’da Filistin’e destek gösterileri tüm üniversiteleri sardı. ABD’de büyük iç karışıklık. Katil Siyonist İsrail’e Amerika7da …

Sınırsız Hosting