Ana Sayfa / Gündem / Yurt dışı 2, tur kullanılan oy sayısı

Yurt dışı 2, tur kullanılan oy sayısı

28 Mayıs seçimleri için Yurt Dışı kullanılan oy sayısı 1. tur seçimlerini geçti. yurt Dışı sandıklarda oy verme işlemi tamamlandı oyla Türkiye yolunda. Türkiye’de 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için yurt dışında oy verme işlemine yoğun bir şekilde sürdü. Yurt dışı temsilciliklerinde sandıklar kapanırken, gümrüklerde oy verme işlemi 28 Mayıs’a kadar sürecek.

Yurt dışı 2. tur seçimleri için oy v erme işlemi bitti kaç milyon seçmen oy kullandı belli oldu. Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur oylaması için yurt dışı sandıklarda oy kullanma işlemi sona erdi. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerden oy kullananların sayısı 1 milyon 889 bin 398’e ulaştı. Böylece 2. turda oy kullananların sayısı, 1. turda oy kullananların sayısını aştı. Öte yandan gümrüklerde oy verme işlemi 28 Mayıs’a kadar devam edecek.

Yurt dışında sandıklar kapandı: Oy sayısı ilk turu geçti! - Gündem haberleri

Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur oylaması için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerden oy kullananların sayısı 1 milyon 856 bin 968’e ulaştı.

28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için yurt dışındaki oy verme süreci sona erdi. Seçmenler yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde 20 Mayıs’tan itibaren kurulan sandıklarda oyunu kullandı.

İLK TURDA KULLANILAN OY SAYISI ARTTI
Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının seçime yoğun ilgisi son gününde de artarak devam etti. Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) alınan bilgiye göre, saat 23.00 itibarıyla yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı toplam 1 milyon 889 bin 398 oldu.

Yurt dışında sandıklar kapandı: Oy sayısı ilk turu geçti! - Gündem haberleri

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erdi, gümrüklerde 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00’ye kadar sürecek.

Yurt dışında sandıklar kapandı: Oy sayısı ilk turu geçti! - Gündem haberleri

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ilk turu için yurt dışı ve gümrüklerde kullanılan 1 milyon 839 bin 470 oy, ikinci turda yüzde 18 arttı.

Yurt dışında sandıklar kapandı: Oy sayısı ilk turu geçti! - Gündem haberleri

ALMANYA

Türkiye dışında yaklaşık 1,5 milyonla en çok seçmenin bulunduğu Almanya’da 20 Mayıs’ta başlayan oy kullanma işlemi yerel saatle 22.00’de sona erdi.

Almanya’da Berlin, Köln, Hamburg, Hannover, Münster, Essen, Düsseldorf, Mainz, Frankfurt, Karlsruhe, Stuttgart, Münih, Kassel ve Nürnberg kentlerinde bulunan oy kullanma merkezlerine gelen vatandaşlar, 5 gün boyunca yerel saatle 08.00 ile 22.00 arasında oylarını kullandı.

Yurt dışında sandıklar kapandı: Oy sayısı ilk turu geçti! - Gündem haberleri

HOLLANDA

Hollanda’da yaşayan Türk seçmenlerin, Türkiye’de 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 2. turu için oy kullanma işlemi tamamlandı.

Başkent Amsterdam, Lahey ve Deventer kentlerinde 20 Mayıs’ta başlayan oy verme işlemi dün yerel saatle 22.00’de (TSİ 23.00) son buldu.

Hollanda’da yaşayan Türk seçmenler ayrıca Eindhoven kentinde 20-21 Mayıs’ta iki gün boyunca oy kullanabildi.

İlginizi Çekebilir

Temmuz’da emekliye yüzde 13 zam

Emekliler temmuz 2024 enflasyon farkı olarak yüzde 13.6 zam alacak. emekli temmuz zammı belli oldu. …

Sınırsız Hosting