Ana Sayfa / Genel / Yusuf Tekin neci, nereli ve kim?

Yusuf Tekin neci, nereli ve kim?

Yusuf Tekin aslen nereli, neci ev kim? Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kimdir, ve ve nereli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlamasının ardından gözler, Erdoğan’ın yeni kabinesine çevrildi. Kabinesinde yer alacak bakanları belirleyen Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığına Yusuf Tekin’i getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin nereli, neci, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri.

Yusuf Tekin Kimdir?

1970 yılında Erzurum’un Tortum ilçesinde doğan Yusuf Tekin, bürokrat, akademisyen ve en son Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin rektörlüğünü yapmış bir isimdir. İlköğrenimini ve orta öğrenimini Rize’de tamamlayan Tekin, 1989-1994 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı.

Lisansüstü ve doktora eğitimini siyaset ve sosyal bilimler alanında tamamlayan Tekin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi oldu.

2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atandı. Daha sonra 28 Mayıs 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlığına atanmış, bu görevi 25 Temmuz 2018 tarihine kadar sürdürmüştür. Tekin, 17 Ağustos 2018 tarihinde profesör oldu ve 15 Eylül 2018 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğüne atandı.

Şimdi ise Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni kabinesinde Milli Eğitim Bakanı olarak atanmıştır.

İlginizi Çekebilir

Çamaşır makinesini bozan hatalar

Çamaşır makinesini en çok zarar veren hatalar ve çamaşır makinesini bozan işlemler. Çamaşır makinesine atmadan …

Sınırsız Hosting