Ana Sayfa / Ekonomi / Zamlı emekli maaşları yatacağı tarih

Zamlı emekli maaşları yatacağı tarih

Emeklilerin zamlı aylıklarını yatacağı tarih belli oldu. Hangi emekli ne kadar zam aldı kim kaç para aylık alacak bilgisi.

Emekli zamlı maaşların yatacağı tarih açıklandı. Emekliler zamlı aylıklarını alacakları günü bekliyor. En düşük emekli aylığının iki bin 500 lira olduğu Türkiye’de emekliler zor geçiniyor ve zamlı maaşı almak için gün sayıyor. Asgari ücrete yapılan zammın ardından emekli aylığı ücretlerinde, SSK Bağkur emekli aylıklarına da zam yapılmıştı. En düşük emekli maaşının 2 bin 500 liraya yükseltildiğinin duyurulmasının ardından emekliler ilk zamlı maaşlarını ne zaman alacağı belli oldu.

EMEKLİ MAAŞLARI ZAMLI OLARAK NE ZAMAN YATACAK?
Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacak. İşte zamlı emekli maaşlarının yatma tarihleri:

17-26 OCAK: SSK emeklilerine zamlı maaşları yatacak.

25-28 OCAK: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaşları yatacak.
MEMUR MAAŞLARINDA DA GÜNCELLEME YAPILDI
2021 yılında en düşük memur maaşı 4 bin 880 TL idi. Yüzde 5’lik zamla 2022 yılında bu rakam 5 bin 124 TL’ye yükseldi. Yüzde 22.48’lik enflasyon farkı da eklenince bu rakam 6 bin 275 TL oldu.

İlginizi Çekebilir

Tavuk eti ihracatı yıl sonuna kadar yasak

Kanatlı hayvan ihracatı yasaklandı yıl sonuna kadar. Türkiye, tavuk eti ihracatını sınırlandırdı. Ticaret Bakanlığı, tavuk …

Sınırsız Hosting