Ana Sayfa / Gündem / Zelenskiy “Aldatıldık” dedi

Zelenskiy “Aldatıldık” dedi

Ukrayna, Rusya’ya yem edildi AB ve ABD tarafından. Ukrayna devlet başkanı Zelenski, aldatıldıklarını anladı ve Avrupa ve ABD liderine sitem etti, biz yalnız bıraktınız, bizi Putin’e yem ettiniz diye dövünüyor. AB ve ABD’nin gazına gelerek Rusya’ya kafa tutan Ukrayna’nın komedyen devlet başkanı Zelenski, tarihe geçecek açıklama yaptı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın ülkenin savunulmasında yalnız bırakıldığını ve Batı’nın sadece destek açıklaması yaptığını ifade etti. “İlk belirlemelere göre maalesef bugün 10’u subay olmak üzere 137 kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik” diyen Zelenskiy, 316 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Ukrayna, Rusya’ya yem edildi, pazanlandı adeta. Ukrayna devlet başkanı Zelenski, düşürüldükleri durumu yeni fark etti ve Avrupa ile ABD liderlerine sitem etti. Zelenski, yalnız bırakıldıklarını uluslararası siyasi yem olduklarını yeni fark etti, ülkesi Rus postallarınca çiğnenince. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinin tarafsızlık statüsü hakkında Rusya’yla müzakere yapmaktan korkmadığını söyledi.


Ülkesinde genel seferberlik ilan eden Zelenskiy’in imzasıyla bu gece yarısından itibaren yürürlüğe giren kararnamede, “Bu karar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri saldırganlığı nedeniyle ve devletin güvenliğinin sağlanması, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin ve diğer askeri oluşumların muharebeye ve seferberliğe hazırlığının desteklenmesi amacıyla alındı” ifadelerine yer verildi.
‘Ukrayna yalnız bırakıldı’ diyen Zelenskiy: Er ya da geç Rusya ve Ukrayna arasında diyalog başlayacak
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkedeki krize ilişkin yaptığı değerlendirmede ‘Ukrayna’nın yalnız bırakıldığını’ söyledi.
Rusya’nın Donbass’ta yürüttüğü askeri operasyona yanıt olarak ABD’nin ilan ettiği yeni yaptırımlara işaret eden Zelenskiy, “Dünya olup bitenleri uzaktan izlemeye devam ediyor” şeklinde konuştu.
Zelenskiy, er ya da geç Rusya ile Ukrayna arasında çatışmaların durdurulması konusunda bir diyaloğun başlayacağını kaydetti.
Ukrayna’da 18-60 yaş arasındaki erkeklerin ülkeden ayrılmasına izin verilmeyecek
Lviv Gümrük Başkanı Daniil Menshikov, 18-60 yaş arası erkeklerin Ukrayna’dan ayrılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.
Ülkenin batısında Polonya sınırında yer alan Lviv kentinin Gümrük Başkanı Daniil Menshikov yaptığı açıklamada, ülkede ilan edilen sıkıyönetim kurallarını hatırlatarak, “Sıkıyönetim nedeniyle 18-60 yaş arası erkeklerin ülkemiz dışına çıkmasına izin verilmeyecektir. Lütfen panik yapmayın ve izinsiz sınırları geçmeyin” dedi.
Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya’nın Donbass’ta başlattığı askeri operasyon sonrasında eli silah tutan tüm Ukrayna vatandaşlarına silah dağıtılacağını duyurmuştu.

KİEV 25 ŞUBAT’TA DÜŞECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün sabah Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Bu kararın ardından Rus ordusu farklı noktalardan ülkeye girdi, Ukrayna’nın dört bir yanında bombalar patladı, füze saldırıları gerçekleştirildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, ülkelerini savunacaklarını belirtip seferberlik ve sıkıyönetim ilan etti. Şehirlerde bombaların patlamasıyla halk evlerini terk etmeye başladı. Farklı şehirlerden kan donduran kareler servis edilmeye başlandı. İşte Ukrayna’da anbean yaşanan gelişmeler.

Ukrayna-Rusya savaşında 2. gün! Kiev'de Rus uçağı düşürüldü, bilanço gittikçe ağırlaşıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus sabotaj gruplarının Kiev’e girdiğini açıkladı. Zelenskiy, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun ülkenin neredeyse tamamını korumayı başardığını bildirdi. Rus ordusu Çernobil’in kontrolünü ele geçirse de Hostomel Havaalanını Rus güçlerinden geri aldıklarını anımsatan Zelenskiy, “Bu da başkente güven veriyor. Öncü verilere göre, 137 tane kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik. Asker ve sivil. 300’den fazla kişi de yaralandı.” ifadesini kullandı.

Ukrayna-Rusya savaşında 2. gün! Kiev'de Rus uçağı düşürüldü, bilanço gittikçe ağırlaşıyor

Hükümet merkezinde kalarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Zelenskiy, “Aldığımız bilgilere göre düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. Ailem ise iki numaralı hedef. Devlet başkanını yok ederek Ukrayna’yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar. Batı sadece vereceği destek hakkında konuşuyor. Kimse bizim için savaşmak istemiyor. Ülkemizi tek başımıza savunuyoruz. Dünyanın en kudretli güçleri uzaktan izliyor. Dünkü yaptırımlar  Rusyayı ikna etti mi? Yeterli olmadığını gökyüzümüzde ve yerde görüyoruz.” ifadesine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting