Ana Sayfa / Ekonomi / Zorlu Enerji kime ait, sahibi

Zorlu Enerji kime ait, sahibi

ZORYEN kime ait, sahibi ve ZORYEN halka arzı borsada işlem görme zamanı. Zorlu Yenilebilir Enerji nerede faaliyet gösteriyor kapasitesi malıi durmu ve karı. Türkiye merkezli dev enerji şirketi Zorlu Enerji, Zorlu Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi’nin (ZORYEN) paylarını kısmen halka arz etme çalışmalarına başladığını duyurdu.

Zorlu Enerji kime ait, sahibi ve nerede kurulu. ZORYEN ne zaman halka arz edilecek, ZORYEN halka arz bilgileri. Zorlu Enerji’nin, Zorlu Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi’nin (ZORYEN) paylarını halka arz etme çalışmalarına başladığı bilgisi doğru. Şirket, bu halka arzla ilgili gerekli açıklamayı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdi. Şirket, bu halka arzın geliri ile sermayeyi güçlendirmeyi, yatırım ve kapasite artışı projelerini gerçekleştirmeyi, iş kapasitesini genişletmeyi ve AR-GE ile inovasyon faaliyetlerini genişletmeyi amaçlıyor.

Ekonomist’in haberine göre; Zorlu Enerji, enerji üretiminden satışına, elektrikli araç şarj istasyonları işletmeciliğinden güneş paneli satış ve dağıtımına kadar enerji çözümleri üretiyor.

Şirketin CEO’su Sinan Ak, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları açısından uygun bir ülke olduğunu vurgulayarak, enerji arzının farklı kaynaklardan sağlanmasının önemini belirtti.

Ayrıca, Zorlu Enerji’nin jeotermal enerji üretim kapasitesini artırmayı hedeflediği, rüzgar ve güneş enerjisi projelerine de yatırım yapmayı planladığı açıklandı. Şirket, bu halka arzın 2024’ün ilk yarısında tamamlanmasını amaçlıyor.

Bu gelişmeler, Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründeki büyümesine ve çevre dostu enerji kaynaklarının kullanımına yönelik artan ilgisine işaret ediyor.

Zorlu’dan KAP bildirimi

Zorlu Enerji’nin 29 Eylül’de Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, şirketin sahibi olduğu Zorlu Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi’nin paylarının bir kısmının halka arzına ilişkin çalışmalar başlatılmıştır.

Bu çalışmalar, Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu Tebliğ ve kararları çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Ancak halka arza ilişkin daha fazla detay belirli bir olgunluğa ulaşana kadar açıklanmayacaktır. Zorlu Enerji, bu adımın ardından sermayesini güçlendirmeyi ve yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

İstihdam fuarı Kayseri’de

İşsizler için iş bulma fuarı Kayseri’de düzenlendi. Kayseri İstihdam fuarı ilgi çekti. Kayseri Valiliğinin öncülüğünde …

Sınırsız Hosting