Ana Sayfa / Kime Ait / 1 Mayıs banka ve PTT kapalı

1 Mayıs banka ve PTT kapalı

Okular 1 Mayıs tatil. Bankalar, PTT ve devlet daireleri 1 mayıs’ta kapalı tatil ve resmi tatil. 1 Mayıs’ın salı gününe denk gelmesi ile okullar 4 gün tatil olacak mı sorusunun yanıtını arayan öğrenciler Google’a başvuruyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dünya üzerinde bir çok ülkede resmi tatil olarak kabul ediliyor. Peki Türkiye’de 2018’de 1 Mayıs resmi tatil mi? 30 Nisan tatil olacak mı? 

1 Mayıs 2018 okullar tatil, banka ve postane kapalı. PTT ve bankalar resmi tatil olduğu için 1 Mayıs’ta kapalı. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 2018’de Salı gününe denk geliyor. Öğrenciler ve çalışanlar 1 Mayıs tatil mi, kaç gün tatil olacak araştırıyor. Peki 30 Nisan tatil mi? İşte yanıtı…

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir. Bu durumda kamu kurum ve kuruluşlarından olan Bankalar, Okullar, Hastaneler (aciller hariç) PTT, SGK gibi kurumlar da 1 Mayıs günü tatil olacak ve resmi işlemler yapılamayacaktır.

30 NİSAN TATİL Mİ?

30 Nisan Pazartesi gününün tatil olup olmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. İlerleyen günlerde resmi kanallardan açıklama yapılması halinde detaylar haberimizde yer alacaktır.

İlginizi Çekebilir

Emekliye KYK yurdu ücretsiz

Emekliler kamu sosyal tesislerinden indirimli yararlanacak, emekliler KYK yurtlarında 1 ay ücretsiz kalabilecek. Kredi ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting