Ana Sayfa / Genel / 19 Kasım Dünya Erkekler günü anlamı

19 Kasım Dünya Erkekler günü anlamı

Erkekler günü de var ve 19 Kasım Dünya Erkekler günü olarak kabul ediliyor. Dünya Erkekler günü 19 Kasım kabul eden ülkeler ve sayısı her geçen gün artıyor. peki nedir bu dünya erkekler günü, tarihçesi ve erkekler günü neye dayanıyor? 19 Kasım Dünya Erkekler Günü merak edilen konular arasında yerini aldı. Dünya Erkekler Günü var mı, ne zaman sorusu araştırılıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 2018 yılında Perşembe gününe denk geldi. Vatandaşlar birbirlerine tebrik mesajları gönderiyorlar. Bu günün gelmesinin ardından Erkekler Günü diye özel bir günün olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Uluslararası Erkekler Günü (International Men’s Day – IMD) her yıl 19 Kasım’da kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafında da desteklenen uluslararası bir gündür. Dünya Erkekler Günü olarak da bilinmektedir. Uluslararası bir Erkekler Günü ilan edilmesi çağrıları ilk kez 1960’larda duyuldu ama bu günün resmen ilanı 1990’ları buldu. Erkekler Günü artık her yıl 19 Kasım’da 60’dan fazla ülkede kutlanıyor. Britanya’da 19 Kasımlarda tartışmalar, toplantılar düzenleniyor. 2016 yılı itibarıyla aşağıdaki ülkeler Dünya Erkekler Günü’nü resmi olarak kabul eden ülkelere haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Dünyada kutlanan önemli günler arasında 19 Kasım Dünya Erkekler Günü de bulunuyor. Peki erkekler günü nedir ve hangi ülkeler 19 Kasım’ı Dünya erkekler günü olarak kutluyor? Dünya Erkekler Günü var mı, ne zaman sorusu araştırılıyor. 19 Kasım Dünya Erkekler Günü nedir? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 2018 yılında Perşembe gününe denk geldi. Vatandaşlar birbirlerine tebrik mesajları gönderiyorlar. Bu günün gelmesinin ardından Erkekler Günü diye özel bir günün olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Dünya Erkekler Günü, 19 Kasım tarihinde kutlanmaktadır. Resmi olarak ise kabul edilmesi ve kutlanması ise ilk defa 1999 yılında Trinidad-Tobago’da gerçekleşmiştir. Uluslararası Erkekler Günü’nün kutlanma amacı cinsiyetler arası ilişkilerin geliştirilmesi, erkeklerin rol model olduğu durumların vurgulanması, erkeklerin yaşadığı cinsiyete bağlı eşitsizlikler vs. birçok konuyu içerir. Uluslararası bir Erkekler Günü ilan edilmesi çağrıları ilk kez 1960’larda duyuldu ama bu günün resmen ilanı 1990’ları buldu. Erkekler Günü artık her yıl 19 Kasım’da 60’dan fazla ülkede kutlanıyor. Britanya’da 19 Kasımlarda tartışmalar, toplantılar düzenleniyor.

DÜNYA ERKEKLER GÜNÜ NE ZAMAN?

19 Kasım tarihinde kutlanmaktadır. Resmi olarak ise kabul edilmesi ve kutlanması ise ilk defa 1999 yılında Trinidad-Tobago’da gerçekleşmiştir.

DÜNYA ERKEKLER GÜNÜ NEDİR?

Uluslararası Erkekler Günü (International Men’s Day – IMD) her yıl 19 Kasım’da kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafında da desteklenen uluslararası bir gündür. Dünya Erkekler Günü olarak da bilinmektedir. İlk olarak Prof. Dr. Thomas Oaster tarafından 7 Şubat 1992 tarihinde dile getirilmiştir bir projedir. Resmi olarak ise kabul edilmesi ve kutlanması ise ilk defa 1999 yılında Trinidad-Tobago’da gerçekleşmiştir.
Uluslararası Erkekler Günü, günümüzde yetmişin üzerinde ülkede tarafından desteklenmekte ve kutlanmaktadır. Dünya Erkekler Günü, UNESCO’da da dile getirilmiş ve Ingenborg Breines Kadın ve Barış Kültür Müdürü tarafından ” Bu mükemmel bir fikir ve bazı cinsiyet dengelerini bize verecektir ” sözleri ile önemi anlatılmıştır.

Uluslararası Erkekler Günü’nün kutlanma amacı cinsiyetler arası ilişkilerin geliştirilmesi, erkeklerin rol model olduğu durumların vurgulanması, erkeklerin yaşadığı cinsiyete bağlı eşitsizlikler vs. birçok konuyu içerir.

2016 yılı itibarıyla aşağıdaki ülkeler Dünya Erkekler Günü’nü resmi olarak kabul etmiş ve kutlamaktadır:

Amerika Birleşik Devleteri, Antigua ve Barbuda, Avustralya, Avusturya, Bosna Hersek, Botsvana, Burundi, Çin, Danimarka, Fransa, Gana, Güney Afrika, Grenada, Hırvatistan, Hindistan, İrlanda, İtalya, Jamaika, Kanada, Kayman Adaları, Küba, Man Adası, Macaristan, Malta, Nijerya, Norveç, Pakistan, Romanya, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Singapur, Şeyseller, Tanzanya, Trinidad-Tobago, Ukrayna, İngiltere, Zimbabve.

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting