Ana Sayfa / Yaşam / 19 Mayıs 100. yıl marşı (Kurtalan Ekspres) dinle izle

19 Mayıs 100. yıl marşı (Kurtalan Ekspres) dinle izle

Kurtalan Ekspres 19 Mayıs 100. yıl marşı klibi, müziği ve sözleri. Yılmaz Özdil’in yazdığı 19 Mayıs 100. yıl marşı sözleri ve müziği izle dinle. Kurtalan Ekspres, 19 Mayıs’ın 100’üncü yılını besteledikleri “19 Mayıs 100. Yıl Marşı” ile kutluyor. Marşın sözlerini SÖZCÜ Yazarı Yılmaz Özdil kaleme aldı. İlk kez  yayınlanacak marş öncesi konuştuğumuz grubun kurucusu Ahmet Güvenç, “19 Mayıs’ın da 100’üncü yıl olması sebebiyle çok heyecanlıyım. Yeniden cumhuriyet ve demokrasinin hakim olduğu tam bağımsız bir Türkiye hayal ediyorum” dedi.

Kurtalan Ekspres 19 Mayıs 100. yıl marşı dinle izle ve sözleri. 19 Mayıs için yazılan marşlar ve şarkılar sözleri. Bundan tam 100 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk İstiklal Savaşı’nı başlatmak, Türkiye’yi işgal eden emperyalist devletleri bu topraklardan def etmek ve tam bağımsız Türkiye’yi kurmak için Samsun’a ayak basmıştı. 
O tarihi adımın sonunda imparatorluk yıkılmış, Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş, o güne kadar tebaa olan halk da Anayasa çerçevesinde eşit yurttaşlığa erişmişti. 
Türkiye, şimdi dört bir yanda 19 Mayıs’ın 100’üncü yılını kutluyor. 
Atatürk ve silah arkadaşlarının bu destansı yürüyüşü için kolları sıvayan Kurtalan Ekspres de bu özel yıl dönümünü “19 Mayıs 100. Yıl Marşı” ile taçlandırdı. 
Marşın sözlerini SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil kaleme aldı. Marşın bestesini Ahmet Güvenç yaptı. Marşı Martın Sonu Bahar bestesini de okuyan Ali Altay ile Kurtalan Ekspres üyeleri seslendirdi.
Biz de Kurtalan Ekspres’in kurucusu ve Türkçe rock müziğin efsanelerinden Ahmet Güvenç ile hem besteledikleri marşı, hem de Türkiye hayalini konuştuk…

Böyle bir marş besteleme fikri nasıl doğdu?

Ben Atatürkçü bir genç olarak yetiştim. 19 Mayıs’ın da 100’üncü yıl olması sebebiyle çok heyecanlıyım. 100’üncü yıllar bizim için çok önemli. 19 Mayıs’ı dedemin İstiklal Madalyasını takarak kutlayacağım. Yılmaz Özdil’in Mustafa Kemal kitabını okuduğumuzda çok etkilendik. Birbirimize hediye olarak o kitabı verdik. Çok hoşuma giden bir kitaptı. Kendisi ile irtibata geçtik ve sözleri yazabilir mi diye sorduk. Kendisi de yazdı. Zaten sözler, kendisini deşifre ediyor. Marşta vatanseverlik ve vatan sevgisini öne çıkıyor.

‘HER TÜRK, ATATÜRK DEMEK ZORUNDA’

Son zamanlarda Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı destanlarını anarken Mustafa Kemal Atatürk’ün adını telaffuz etmeyen kişiler türedi. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Onlar da artık Atatürk demeyi öğrendikleri için çok mutluyum. 2 seneye kadar söyleyemiyorlardı, şimdi artık Atatürk diyebiliyorlar. Her Türk, Atatürk demek zorunda.

Son albümünüz Sessiz Çığlık ile kadına şiddete ve küresel ısınmaya dikkat çekmiştiniz. Bu sorunların çözümü için öneriniz nedir?

(KAYNAK: SÖZCÜ)

İlginizi Çekebilir

Semed Ötünç çetesine baskın

Bursa’da çökertilen çete Semed Ötünç örgütü çökertildi. Polisten Bursa’da suç örgütüne darbe. Semed Ötünç suçz …

Sınırsız Hosting