Ana Sayfa / Kime Ait / 1915 Çanakkale Köprüsü yasakları

1915 Çanakkale Köprüsü yasakları

Çanakkale Köprüsü’nden geçeceklere uyarı. 1915 Çanakkale köprüsü yasakları açıklandı. Bisikletlere köprü yasak. 161 otoyol yardım hattı.

1915 Çanakkale Köprüsü yasakları açıklandı. Çanakkale Köprüsü nakit ya da kredi kartı geçmiyor. 1915 Çanakkale Köprüsü geçişi yasak olan araçlar ve taşıtlar. Ücretli geçişlerin başladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nde yasaklar da devrede. Sürücülerin hız yapmaları, geri gitmeleri, çöp atmaları yasak.
1915 Çanakkale Köprüsü’nü kullanacakların uymaları gereken otoyol kuralları belirlendi Buna göre; “Yayaların, hayvanların, motorsuz araçların (bisikletler dahil), lastik tekerlekli traktörlerin ve iş makinelerinin otoyola girmesi yasak.

Otoyol trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla, yolun her iki yanındaki kamulaştırma sınırı boyunca bulunan tel çitlerin, duvarların ve buna benzer güvenlik engellerinin herhangi bir nedenle açılması, kesilmesi, yıkılması ve başka bir şekilde tahrip edilmesi yasak.

Otoyola kavşak bölgeleri dışında herhangi bir bölgeden giriş ve çıkış yapmak yasak.

Otoyolda mecburi asgari hız 40 km/saat olup, Otoyol üzerindeki trafik işaretleri ve Değişken Mesaj İşaretleri ile Değişken Trafik İşaretleri üzerinde belirtilen sınırlar haricinde azami hız 120 km/saat.

GERİ GİTMEK YASAK

Otoyolda duraklamak, park etmek, trafiğin ters yönünde araç kullanmak ve geri geri gitmek yasak. Sadece zorunlu hallerde yolun en sağında bulunan emniyet şeridinde (bankette) trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde gerekli önlemler alınarak (aracın dörtlü sinyal flaşörü yakılmalı, üçgen reflektör aracın yerine göre uygun bir noktaya konulmalı) kısa süreliğine durulabilir.

OTOYOL ACİL ÇAĞRI 161

Otoyol güzergahında seyahat ederken yardıma ihtiyacınız olduğunda, kaza, yaralanma, yangın ve benzeri ACİL durumlarla karşılaşılması halinde yardım talep etmek için 7/24 çalışan 161 numaralı Otoyol Acil Yardım hattını ücretsiz arayabilirsiniz.

Tehlikeli ve Kimyasal Madde taşıyan araçların köprüye gelmeden önce Avrupa yakasında Gelibolu Güney Kavşağı (K-14) ile köprü gişeleri arasında, Asya yakasında ise Lapseki Kavşağı (K-15) ile köprü girişi arasında bulunan “Kimyasal Madde Kontrol Noktaları”’na uğramadan geçmeleri yasaktır. Kontrol noktalarına uğrayan Tehlikeli ve Kimyasal Madde taşıyan araçların Kontrol Noktalarında bulunan yetkili personel tarafından denetimi yapıldıktan sonra Köprü geçişlerine karar verilecek.

NAKİT YA DA KREDİ KARTI İLE ÖDEME YOK

Köprüden konvoy ile geçmesi zorunlu bulunan araçlar için her gün günde 1 kez saat 00.15’te Asya-Avrupa yönünde, saat 00:45’te ise Avrupa-Asya yönünde konvoy geçişi düzenlenecek. Konvoy geçişi yapacak araçlardan tahsil edilecek Özel Geçiş Ücretleri, araçların HGS ve OGS hesaplarından tahsil edilecek. (Nakit ya da Kredi Kartı ile tahsilat yapılmayacaktır). Konvoy saati Otoyol trafik ve hava durumuna bağlı olarak kontrol noktasındaki görevli yetkili personel tarafından gerektiği durumlarda değiştirilebilir.

Otoyolu kurallarına uygun olarak kullanmayan kişilere ve otoyola giren hayvan sahiplerine 6001 Sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun hükümlerine göre, Otoyolda çevreyi kirletenlere ise 2872 Sayılı Çevre Kanunu hükümlerine göre idari para cezası doğrultusunda gerekli işlem yapılacak.”

İlginizi Çekebilir

Bakır fiyatları zamlanıyor

Bakır zamlandı. bakı fiyatları yükselişte. Bakırı tonu 12 bin doları geçebilir. Emita fiyatlarında yükseliş, sanayi …

Sınırsız Hosting