Ana Sayfa / Kime Ait / Yavuz Çizmeci nereli, yaşı ve işi
YAVUZ ÇİZMECİ NERELİ, KİM VE NECİ

Yavuz Çizmeci nereli, yaşı ve işi

Düşen Türk Kargo Uçağı’nın sahibi Yavuz Çizmeci mi?  Yavuz Çizmeci mi, Yavuz Çizmeci kimdir? Bişkek’te ACT Havayolları’nın kargo uçağı düşünce herkes bu kargo uçağı kime ait, sahibi kim ve Türk kargo uçağı kimin. Biz de Yavuz Çizmeci ile ilgili tüm bilgileri sizler için derledik habermuduru.com olarak.

Yavuz Çizmeci aslen nereli, nerelerde çalıştı ve kimdir bilgileri. Düşen karfo uçağının sahibi kim soruları. Yavuz Çizmeci, 1949 yılında Eskişehir’de doğdu. Robert Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenim gördü. 1988’de de Sultan Havayolları’nı kurdu.

Bişkek Havalimanı’na iniş sırasında düşen ACT Havayolları’na ait Boeing 747-400F tipi (Jumbo jet) kargo uçağı ile ilgili olarak ACT Merkez ofisinden bir açıklama yapıldı.
Şirketin Yavuz Çizmeci ile bir ortaklığının bulunmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz yüzde 49 yabancı, yüzde 51 Türk ortaklardan oluşmakta olup, Yavuz Çizmeci’nin şirketimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Sivil Havacılık yetkililerinin ACT merkez ofisine geldiği ve uçağın dosyalarına el koyduğu gibi bir durum söz konusu değildir. Tüm havayolu kazaları sonrası yapıldığı gibi, kaza hakkında araştırma başlatılmış olup, şirketimiz tarafından uçağa ilişkin tüm teknik kayıtlar, ilgili yerlere iletilmiştir. Merkez ofiste konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.


Yavuz Çizmeci, 1949 yılında Eskişehir’de doğdu. Robert Koleji’nde öğrenim gördü. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde eğitim aldı. 1971-1981 yılları arasında TMMOB ile EMO da çeşitli görevlerde bulundu. 1988’de de Sultan Havayolları’nı kurdu. Bunun yanında MNG Havayolları Genel Müdürlüğü, ACT Havayolları Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Üyeliği, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türk Sivil Havacılığı Geliştirme Vakfı Başkanlığı yaptı.

YAVUZ ÇİZMECİ NERELİ, NECİ VE ASIL MESLEĞİ

Bu sabah düşen kargo uçağı ile 2007’de Isparta’da düşen ve 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçak ile ilgili önemli bir ayrıntının bulunduğu anlaşıldı. ACT Hava Yolları şirketinin yüzde 49’u Çinli HNA Grubu’na ait.
Kalan yüzde 51 hisse ise Yavuz Çizmeci ve Dağlar Çizmeci’ye ait. 2007 yılında düşen uçağın kiralandığı şirket ise Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık AŞ’ydi. Bu şirketin ortağı da Yavuz Çizmeci’ydi. Isparta’daki uçak faciası sonrası açılan davada Yavuz Çizmeci’ye verilen 11 yıl 8 ay hapis cezasını Yargıtay onamıştı.
Türk Sivil Havacılığının tanınmış isimlerinden olan ve şirketin çoğunluk hissesinin sahibi Yavuz Çizmeci, Dağlar Çizmeci’nin ortaklığındaki ACT Hava yolları 2004 yılında kuruldu. 2011 yılında Çinli HNA Group, ACT Havayollarının hisselerinin yüzde 49’unu satın aldı. Hisselerinin yüzde 50,9’u Çizmeci’de, yüzde 0,9’u da diğer Türk ortaklarında olan ACT Havayollarının markası myCARGO olarak değişti.

Filosunda 8 uçak bulunan my CARGO dünyanın her tarafına yük taşıyabilmekte. Afganistan’da Kabil, Kandahar ve Bagram; Irak’ta Basra ve Bağdat gibi çeşitli bölge ve şehirlere de sayısız charter uçuş gerçekleştiriyor. Özel Kargo, Değerli Kargo, Tehlikeli Madde, Kolay bozulan, çürüyen, değer kaybına uğrayan mallar, Canlı Hayvan ve İnsani Yardım Malzemeleri gibi kargoları taşıyan my CARGO Türk Sivil Havacılığına ilk kez Boeing 747 (Jumbo jet) uçağı getirmişti.

İlginizi Çekebilir

Antalya Limak Lara Hotel faturası

Antalya’daki Limak Lara Hotel Türk vatandaşına milliyet farkı kesti 120 Euro. Türk vatandaşları Türkiye’de aşağılanmaya …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting