Ana Sayfa / Gündem / ABD UFO raporu açıklandı

ABD UFO raporu açıklandı

UFO raporu açıklandı Amerika tarafından. Uzaylılar var mı yok mu yoksa UFO denilen cisimler başka ülkelerin silahları ya da casus aygıtları mı. İşte ABD’nin son UFO raporundaki çarpıcı bilgiler. Amerika Birleşik Devletleri, UFO’larla ilgili son 20 yılda yaşanan 120 olayı inceledi ve bir rapor haline getirdi. Raporda tanımlanamayan cisimlerle ilgili Çin ve Rusya bağlantısı dikkat çekerken pek çok soru işaretine de açık kapı bırakıldı…

ABD UFO raporu içeriği ve uzaylılarla ilgili en net ve kisin açıklamalar. Dünya dışında hayat var mı yok mu? Bu sorunun yanıtını tam olarak verebilen yok. Ama yanıtı bulmak için gece gündüz çalışan insanlar var. ABD kongresine önümüzdeki günlerde sunulacak olan bir UFO raporu hakkında bilgi sahibi olan 5 kaynağın verdiği bilgilere göre ABD istihbarat örgütleri son 20 yılda 120 hava olayını inceledi ve gökyüzünde görülen tanımlanamayan objelerin hiçbirisi ‘uzaylılara’ ait olarak tanımlanmadı. Yine de ABD’li istihbarat kaynakları bu araçların ne olduklarını anlayamadıklarını söyledi.

Yetkililer son 20 yılda görülen cisimlerin ABD teknolojisi ile üretilmediğinden emin. Rapordan sızan bilgiler raporun sınırlı görülen bir haline ait. Raporun tamamının 25 Haziran’da kongreye sunulması bekleniyor. İstihbarat birimlerinin çalışmasına göre tanımlanamayan cisimlerin ‘uzaylılara’ ait olduğu teorisi dışlanmıyor.

UFO tartışması önceki ABD Başkanı Barack Obama’nın katıldığı bir canlı yayında, “Gökyüzünde ne olduğunu bilmediğimiz cisimler var” sözlerinden sonra tekrar alevlendi.

Son ortaya çıkan raporda tanımlanamayan cisimlerin hızlanma ve yön değiştirme güçlerinin etkileyiciliğine vurgu yapıldı. Bir teoriye göre cisimler hava balonu olabilir ama bu da her vakaya uymuyor. Resmi olarak dile getirilen başka bir ihtimale göre ise cisimler Rusya veya Çin’in hipersonik yeni askeri buluşları olabilir.

BAŞKA BİR DEVLETİNSE ABD’Yİ SOLLAMIŞLAR DEMEKTİR

Rusya’nın son yıllarda ABD füzelerinden kurtulmak için hipersonik teknoloji üzerine çalıştığı biliniyor. Çin de bu teknoloji üzerine çalışmalarını tamamladı ve askeri geçit törenlerinde bile sergiliyor. Eğer Çin veya Rusya teorisi doğruysa bu iki ülke hipersonik alanda ABD’yi oldukça geride bırakmış demek.

2014 yılı başından 2015 yılı mart ayına kadar ABD’nin doğu yakasında rüzgara karşı hareket ettiği neredeyse günlük olarak görülen bir cisim pilotlar tarafından tanımlanamamıştı. Pilotlar üstlerine verdiği bilgilerde cismin bir motoru olmadığını ifade etmişlerdi.

Teğmen Ryan Graves, “Bu cisimler 11 saat, 12 saat havada kalabiliyordu” diyor. 2014 yılında tanımlanamayan cisimlerden birisini neredeyse bir ABD savaş uçağı ile çarpışacaktı ve bu konuda bir resmi zabıt da tutuldu.

ULUSAL GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR MU?

Savunma Bakanlığı bu olayların hepsini Gelişmiş Hava Tehdidi Tanımlama Programı (AATIP) kapsamında inceliyor. 2007 yılında başlayan incelemeler 2012 yılında fon eksikliği yüzünden noktalandı. 2017 yılında incelemeler için program yeniden başlatıldı. Program yetkililerinin asıl amacı objelerin ulusal güvenliği tehdit edici bir davranışları olup olmadığını anlamak. Ekip aynı zamanda UFO olduğunu düşündükleri nesneleri ihbar etmekten utanan personelleri de cesaretlendirmeyi hedefliyor.

Geçen yıl milletvekilleri hükümetin UFO’larla ilgili raporlarını paylaşması gerektiğine ilişkin bir kanunu Kongre’den geçirmişlerdi. Rapor bu kapsamda Kongre ile paylaşılacak.

Raporda 2004 yılında San Diego sahillerinde görülen bir ticari uçak şeklindeki oval nesneye de değinildi. Cismi gören pilotlardan David Fravor, “Öyle bir hızlandı ki ömrümde gördüğüm hiçbir şeye benzemiyordu” ifadelerini kullandı.

BİZİM DE UZAYLILARLA BİR GEÇMİŞİMİZ VAR

4 Haziran 2001 tarihinde Uşak’ın Esme İlçesi, Narlı Köyü’nde 3 kişi uzaylı gördükleri iddiası ile Kaymakam Mehmet Yıldırım’a giderek olayı anlatmışlardı. Daha sonra Uşak Valisi Ayhan Çevik olaya el koymuş ve “Konuyu her yönüyle araştırıyoruz. Ancak, bilim adamları ve uzmanlardan yardım istiyoruz” demişti. Yine aynı köyde 2016 yılında gök yüzüne bırakılan bir balon da UFO sanılmış ve köy karışmıştı.

Köylüler ‘gördükleri’ uzaylıları böyle çizmişti.

PİRAMİT ŞEKLİNDE GÖK CİSMİ

2001 yılında İzmir Çandarlı’da, iki Türk Hava Kuvvetleri pilotu, havacılık tarihinde ilk defa yaşanan bir olaya şahit oldu. Olay, belgeleri ile birlikte SIRIUS UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi tarafından açıklandı.

Buna göre; 6 Ağustos 2001’de, öğle saatlerinde Asteğmen İlker Dinçer ve öğrencisi, T-37 tipi bir eğitim uçağıyla Çiğli Hava Üssü’nden kalkış yaptı. Çandarlı Körfezi’ne vardıklarında uçağın motorları düzgün çalışmamaya ve uçak garip yalpalamalar yapmaya başladı. O sırada Asteğmen Dinçer ve öğrencisi, önlerinde “parlak, disk-piramit şeklinde gök cismi” gördü.

Olay Hürriyet gazetesinde ‘Türk jetinin UFO ile it dalaşı’ manşeti ile duyurulmuştu.

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti 27 Nisan kurultayı

İYİ Parti 27 Nisan kurultayı ve genel başkan adayları. Meral Akşener’in koltuğuna kim oturacak en …

Sınırsız Hosting