Ana Sayfa / Genel / Amasra-1 kuyusunda doğalgaz bulundu

Amasra-1 kuyusunda doğalgaz bulundu

Erdoğan’ın müjdesi doğalgaz oldu, Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Hayırlı olsun.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Limanı temel atma töreninde konuştu: “Fatih sondaj gemimiz Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı.”

Türkiye yeni doğalfaz rezervi keşfetti. Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküp doğalfaz rezervi bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta katıldığı açılışların ardından “Filyos Limanı ve Doğal Gaz İşletme Tesisleri Temel Atma Töreni”ne katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, “Tarihi bir ana şahitlik etmek üzere Filyos’tayız. Zira bu eserin mazisi 150 yıl, ta Sultan Abdülhamit’e dayanıyor. Filyos Limanı nihayet hayata geçti. Burası 13 gemiyi aynı anda alabilecek durumda. Türkiye’nin en büyük limanı konumunda. Limanın altyapısı kamu kaynaklarıyla tamamlanırken, üstyapısı yap-işlet-devret ile tamamlandı. Filyos Limanı’nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Filyos Limanı aslında Filyos Vadisi projesinin parçasıdır” dedi.

“Milletimizle yeni bir müjdeyi paylaşıyoruz” diyen Erdoğan, “Fatih sondaj gemimiz Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

  • Belediyedeki programımızın ardından kendi alanında Avrupa’nın en büyük entegre tesislerinden olan MFA Maske Fabrikası’nın heyecanını yaşadık. Türkiye’nin ilk biyomaskesiyle Türk polisinin kullanımına sunulan tam ve yarım gaz maskeleri de burada üretilecek. Şimdi de tarihi bir ana şahitlik etmek üzere Filyos’tayız, heyecanlıyım. Zira bu eser 10 yıllık değil, 20 yıllık değil, bu eserin mazisi 150 yıl. Buraya gelmeden önce limanı ve gaz işleme tesislerimizin inşa edileceği tesisleri gezdik, sunumları dinledik. Büyük tonajlı gemilerin yükleme ve boşaltma yapabileceği uluslararası bir ticaret ve sanayi alanı kurma projesi olan Filyos Limanı nihayet hayata geçti. Burası aynı anda 13 gemiyi tanker hariç alabilecek durumda ve 13 gemi buraya yanaşabilecek durumda.
  • Yıl sonunda 200 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmanın ışığını görmeye başladık.
  • Fatih sondaj gemimiz Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Hayırlı olsun.

İlginizi Çekebilir

Fenerbahçe lige havlu attı

Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı kalmadı. Konyaspor-Fenerbahçe maçı 0-0 bitti ve Galatasaray’la arasındaki puan farkı 6’ya çıktı. …

Sınırsız Hosting