Ana Sayfa / İlginç / ABD’de 6,4 büyüklüğünde deprem

ABD’de 6,4 büyüklüğünde deprem

Deprem ABD’de yaşamı felç etti. son büyük depremler. 20 Aralık nerede deprem oldu. Bugün deprem olan yerler.

Deprem Amerika korkuttu. Son depremler dünyada. ABD’nin Kuzey California bölgesinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Yaralı veya can kaybının olmadığı deprem, yerin 16 kilometre derinliğinde meydana geldi. Ridgecrest Belediye Başkanı, şehirde acil durum ilan ettiklerini belirtirken bölgede yaklaşık 29 bin kişinin elektriksiz kaldığını duyurdu.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), ABD’nin California eyaletinin Kuzey California bölgesinde 6.4 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Humboldt ilçesinde maddi hasara ve elektrik kesintisine neden olan deprem yerel saatle 02.34’te yaşandı.

Yerin 16 kilometre derinliğinde meydana gelen şiddetli sarsıntıda henüz yaralı veya can kaybının olmadığını belirten USGS, bölgede son 10 gün içerisinde 3.0 ve üzeri büyüklüğünde deprem kaydedilmediği açıkladı.

Depremden kaynaklı hasarlar ile ilgili olarak Kern Bölgesinde bulunan Ridgecrest şehrinde acil durum ilan edilirken açıklama yapan Ridgecrest Belediye Başkanı, “kırılmış gaz hatları var” diyerek bölgede birçok yangın olduğunu söyledi. Ayrıca hava sıcaklıklarının 40 dereceye yaklaştığı bölgede yaklaşık 29 bin kişinin elektriksiz kaldığı duyuruldu. Kern Bölgesi İtfaiyesinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamalara göre Ridgecrest Bölge hastanesi tahliye edildi. Ayrıca bölgede bulunan otoyollarda ve binalarda oluşan çatlaklardan ve düşen kayalardan maddi hasar meydana geldi.

 

ÖNE ÇIKANLAR

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting