Ana Sayfa / Kime Ait / Abdurrahman Kaan nereli, yaşı ve işi
MÜSİAD ABDURRAHMAN KAAN

Abdurrahman Kaan nereli, yaşı ve işi

MÜSİAD yeni Başkanı Abdurrahman Kaan asıl memleketi., doğum tarihi ve sektörü ile şirketi artık daha çok sorgulanacak, araştırılacak ve merak konusu olacak. Kaanlar gıda kime ait ve ne üretiyor ne satıyor diye de sorulabilir. İşte Abdurrahman Kaan ile ligili internette bulunan bilgilerin derlendiği o makalemiz. 

Abdurrahman Kaan, MÜSİAD yeni başkanı oldu. MÜSİAD açılımı, he demek gibi sorularda gelebilir. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, görevini genel başkan yardımcısı Abdurahman Kaan’a bırakacak.

Kağan KOBİ’lerin inovasyonla büyümesini savunan teknoloji dostu olarak tanınıyor.

3 Haziran’daki kongre öncesinde temayül yoklamaları neticesinde bir isimde uzlaşma sağlandı.

MÜSİAD’ın müstakbel başkanı Trabzonlu işadamı Abdurahman Kaan, halen MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Kaanlar Yönetim Kurulu görevlerini yürütüyor.

Kaan yurtdışında 66 ülkede 171 noktaya ihracat yapan şirketiyle Türkiye’de gıda alanında pek çok yeniliği getiren isim olarak biliniyor.

ABDURRAHMAN KAAN NERELİ, YAŞI VE ŞİRKETLERİ
MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Kaan, daha önce SABAH’a yaptığı açıklamada, “Biz aile olarak MÜSİAD kurucularındanız. Ben de 2002’de derneğe katıldım. 2006-2009 yılları arasında gıda tarım sektör kurul başkanlığı yaptım” demişti. Kaan, şöyle konuşmuştu: “2009’dan sonra yönetim kurulu üyesi olarak sektör kurullarında sorumlu başkan yardımcılığı, bütçe mali işler başkanlığı yaptım. Dört yıl da teşkilatlanmadan sorumlu olarak çalıştım. Şu anda genel başkan yardımcısıyım. Teşkilatlanmadan sorumluyken, yol haritası çizdik ve ana omurgayı oluşturduk. Türkiye’de 86 noktada MÜSİAD bulunuyor. Yurtdışında 66 ülkede 171 noktaya ulaştık. Bunun yanı sıra Washington ve Pekin’de lobicilik mahiyetinde ofisimiz var. Dünyada yaygınlaşarak hem ticari ilişkileri hem lobiciliği de geliştirmeye çalışıyoruz.”

TEKNOLOJİYE YATIRIMI SEVİYOR
1979’da bir aile şirketi olarak kurulan Kaanlar Gıda, bugün Türkiye’nin önde gelen firmaları arasına girdi. Tekirdağ ve Çanakkale’de peynir, Manisa ve Bursa’da zeytin tesisleri olan şirketin yıllık cirosu 600 milyon lirayı aştı. Kaanlar Gıda Sanayi, süt sektörüne imalatçı olarak 1984’te girdi. 1995’te de zeytinciliğe adım atarak, Gemlik’te bir işletme kurdu. Grup, süt sektöründe Türkiye’de ilk sıralarda. Zeytinde ise ilk üçte. Abdurrahman Kaan, önceki açıklamalarında şirketiyle ilgili de şu bilgileri vermişti: “Türkiye’de proje bazlı üretim yapan, Ar-Ge çalışmalarıyla yenilikleri ortaya koyan bir şirketiz. Mesela peyniri ambalaja ilk biz giydirdik. 1995’te BİM barkotlu ve standart gramaj mal istiyordu. Türkiye’de yoktu. ‘Ben yaparım’ dedim. 33 ürünü 6 ayda çıkardık. Zeytini de 1997’de ambalaja koyan ilk biziz. Grubumuzun cirosu 600 milyon TL. Yıllık 30 bin ton peynir, 20 bin ton da zeytin üretimimiz var. Yeni teknoloji yatırımlarımız da var. Tonaj arttıkça sıfır hatalı ürün üretme hedefimiz vardı. Bunun için tesis kurduk, el değmeden geleneksel Türk beyaz peyniri üretim teknolojisini geliştirdik. Bu Türk peynirinde bir ilk oldu.”

İlginizi Çekebilir

Türk’e Avrupa’ya vize yok

Almanya Türklere vizeyi durdurdu. AB ülkelerine gitmek isteyen Türk vatandaşlarına vizeler durdu. Avrupa ülkelerinden Schengen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting