Ana Sayfa / Yaşam / Af (Şartlı ceza indirim) çıkıyor mu 7 Ocak

Af (Şartlı ceza indirim) çıkıyor mu 7 Ocak

Af yasası hazır mı artlı ceza indirimi kanunu çıkacak mı 7 Ocak haberleri. Cezaevlerinde ve mahkum yakınlarında af beklentisi çok arttı cezaevi koğuşlarında tek konuşulan konu af oluyor. 2019 Af çıkacak mı? Cezaevi affı 2019 yılında af geliyor mu Genel af yasası ne zaman çıkacak, Kader mahkumları ve yakınlarının dört gözle beklediği bu haber hakkında detayları sizler için hazırladık. Mahkum affı 7 ocak Genel Af Yasası ne zaman Ceza indirim Yasası! Genel af bu yıl var mı ?

Kader mahkumları af bekliyor AK Parti’nin af yasası ne duruda kimleri kapsıyor merak konusu. 2019 Af çıkacak mı? Cezaevi affı 2019 yılında af geliyor mu Genel af yasası ne zaman çıkacak, Kader mahkumları ve yakınlarının dört gözle beklediği bu haber hakkında detayları sizler için hazırladık. Mahkum affı 5 ocak Genel Af Yasası ne zaman Ceza indirim Yasası! Genel af bu yıl var mı ? Son dakika gelişmesi 7 ocak 2019 yılına girmemizle beraber birçok konuda değişiklik bekleniliyor. Bu yıl genel af çıkacak mı Genel afta kimler yararlanacak ?

CEZAEVLERİNİN GÖZÜ AF KANUNUNDA

Af son dakika haberleri 2019’da genel af çıkacak mı kimleri kapsıyor ne süre çıkacak? Vatandaşlar gündemde bulunan son dakika af haberlerini Araştırmaya başladı. hükümet af haberleri gelmeye devam etmekte . Mahkumlara cezaevindekilere af çıkacak mı? Af yasasında son hal ne oldu?

Erdoğan , 31 Mart mahalli seçim yatırımı olarak yılbaşından itibaren elektrik ve doğalgazda yüzde 10’luk bir indirimin müjdesini verirken, diğer yandan TBMM başkanı ve AKP’nin İstanbul Büyük kent Belediye başkan adayı Binali senedir ım ise ‘Köprü geçiş cezalarına af’ öneriyi TBMM’ye getirmiş ve yasalaşmıştı. mahalli seçimler öncesi elindeki Tüm kozlarını kullanmak isteyen iktidarın, ‘mahkûmlara af’ teklifini önümüzdeki zamanlarda TBMM’ye getireceği öğrenildi!

AF BEKLENTİSİNDE SON DURUM 7 OCAK

Mahkumlar ceza indirimi yasası bekliyor. 24 Haziran çıkması beklenilen af ya da ceza indirim yasası mahkum yakınlarını da perişan etti. Peki 2019 mahalli tercihleri öncesi af çıkacak mı? ya da 2019’da af var mı? mahkum yakınları bunu merak ediyor.

Af son dakika haberleri araştırılıyor. 2019’da Genel af çıkacak mı? Af yasası ne zaman çıkacak? Af kimleri kapsıyor? Son dakika af haberleri 2019

Mahkumlar cezaevlerinde kendilerini hürrüyetlerine kavuşturacak af bekliyor. “Af ne süre çıkacak?” diye kabaran merak konumunu sarsılmaz bir umuda bıraktı. Cezaevlerinde bavullarını bile toplayan hükümlü ve tutuklular Her gün kalktıklarında müjdeli bir haberin yolunu gözlüyor. Hürriyete salınmanın adına kimi “AF Çıkacak” diyor, Kimi, “ceza indirim yasası” diyor, kimi de “ceza yasasında infaz değişkiliği ” diyor. Adı ne olursa olsun kader mahkumlarının tek derdi ceza evlerinden kurtulmak ya da cezalarının azalması…

SEÇİM ÖNCESİ GÜNDEMİNE ALDI!
Türkiye, 31 Mart’ta sandık başına gitmeye hazırlanırken, iktidarından muhalefetine partiler ise vatandaşa vaatlerini bir bir sıralıyor! iktidarın muhalefetten farkı ise bazı vaatlerini seçimden önce gerçekleştirmesi olarak ilgi çekiyor! Özellikle vatandaşın yoğun olarak şikâyet ettiği ı Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM küme Toplantısı’nda müjde olarak kamuoyuyla paylaşırken, bu müjdelerin devamının geleceği öğrenildi! 1 Ocak 2019’dan itibaren elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirime gidileceği müjdesini veren Erdoğan ’ın yanı sıra TBMM başkan ı Binali senedir ım ise ‘Köprü geçiş cezalarına af’ teklifini Meclis’e getirerek, yasalaşmasına ön ayak oldu. Seçim öncesi vatandaşın gönlünü alabilmek isteyen iktidarın, şimdi de ‘mahkûmlara affı’ gündemine aldığı öğrenildi.

DEVLETE KARŞI İŞLENEN SUÇLARI DA KAPSAYACAK!
İktidar kaynaklarından aldığımız verilere göre daha önce Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ‘Kendi af teklifimiz üzerinde çalışıyoruz’ sözlerinin programa geçilmesi amacıyla Erdoğan ’ın talimat verilen meydana çıktı! Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin ‘af öneriyi ’ni beğenmeyen Erdoğan ’ın kendi taslaklarını ğu ve mahalli seçimlerden önce mahkûmlara müjdeyi vereceği belirtildi . Diğer yandan hazırlanan taslak hakkındaki de bilgi veren kaynak, MHP’nin ‘kader mahkûmlarını’ içine alan teklifine rağmen AK Parti’nin teklifinin ‘Devlete karşı işlenen suçları’ da kapsayacağını dile getirdi.

MHP KÜSTÜRÜLMEYECEK

Kesinleşen cezalarda 5 sene indirimi öngören taslak, devam eden davaların ise ertelenmesini kapsıyor. İttifak ortağı MHP’nin küstürülmemesi amacıyla hem ‘kader mahkûmları’nı hatta ‘devlete karşı suçları’ kapsayacağı ifade edildi .

Gül, ilk olarak MHP’nin gündeme getirdiği ve 24 haziran seçimlerinde kurulan Cumhur İttifakı’nda da krize neden olan af konusu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Gül şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın açıklamaları gayet net, toplumun bu husustaki duyarlılığını dikkate alıcı adımları attık ve bundan sonra da hep atacağız. Bizim yapmaya çalıştığımız infaza ilişkin, denetimli serbestlik ya da diğer hususlarla ilgili nasıl bir infaz önerileri olur bu konuda çalışıyoruz. Siyaseten de partimiz bu konuda gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Elbette tüm siyasi partilerle de görüşülecektir ama bu konuda asla toplumu rahatsız edici bir af şeklinde bir düzenleme olmayacağını Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı. Çalışmalar devam ediyor. Siyasetin vereceği bir karardır.”

Kader mahkumları huzursuzluklarını yakınlarına bildirirken, tutuklu ve hükmlü yakınları da sosyal medya hesaplarından yaptıkları etkinliklerle seslerini ilgili mercilere duyurmaya çalışıyor.

YASA BU ZAMANA ÇIKMALIYDI
Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli’nin 24 Haziran öncesin hükümete yaptığı af çağrısıyla başlayan gündem seçimler sonrasıda MHP’nin seçim beyannamesinde verdiği söz TBMM’ine af yasası veya “ceza indirim yasası”yla birlikte yerine gelmiş oldu. Ancak, Mahkum ve yakınlarının isteği sadece ilgili yasanın meclise gelmesi değil, bir an önce yasallaşarak umutlu ve gözleri yollarda kalan mahkum ve yakınlarını sevindirecek bir müjdenin verilmesiydi.

Kamuoyunda af olarak nitelenen bazı suçlarla ilgili ceza sürelerinden şartlı indirim öngören MHP’nin yasa teklifi ile kıvılcımlanan sonrasında peş peşe gelen açıklamalarla beklenti yükseltilen af yasası AKP hükümeti ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın masasından dönmüştü. Yinede umutları tükenmeyen mahkumlar ve yakınları konunun tekrar meclise taşınmasını bekliyor.

Kamuoyunda af olarak nitelenen bazı suçlarla ilgili ceza sürelerinden şartlı indirim öngören MHP’nin yasa teklifi, bugün TBMM Adalet Komisyonunda yeniden gündeme geldi. MHP’nin 24 Eylül’de TBMM Başkanlığı’na sunduğu yasa teklifinin mimarı MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Adalet Komisyonu’na katıldı. Yıldız’ın teklifin komisyonda ön sıraya alınması yönünde çağrıda bulunması beklenirken MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, bu yöndeki görüşünü açıkladı. Tüm Türkiye’yi yakından ilgilendiren MHP’nin teklifinin ivedi olarak görüşülmesi yönünde çağrı yapan Bulut, tekliflerin komisyonda görüşme sırasının nasıl belirlendiğini sordu.

Cezaevlerinde mahkumların ve ailelerinin hayatlarında şu sıralar tek konuştukları şey af. Bütün mahkumların gündeminde af var. Cezaevinde umutlu bir bekleyiş varken dışarıda da mahkum yakınlarının umutlu bekleyişleri devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, af konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın “Arkadaşlarımızdan içeriğin maşeri vicdana uygun hale getirilmesi için bir çalışma başlatmalarını istedim” bu açıklamasının ardından beklemeye başlayan mahkumlar ve yakınları hükümetten gelecek adımı beklemeye başladı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, af teklifine ilişkin olarak, “Af konusunda örneğin Adalet Bakanlığımız önemli çalışmalar yaptı. Bu arada seçime kadar Meclis’in takvimini ve gündemindeki yoğunluğu hesap ederek, af tasarısına seçimlerden sonra bakılır diye düşünüyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Gaziantep’te kazada astsubay öldü

Gaziantep son dakika kaza haberi hayatını kaybeden Astsubay adı ve nereli bilgisi. Gaziantep’te yolcu midibüsü …

Sınırsız Hosting