Ana Sayfa / Manşet / Ağız gargarası koronayı öldürüyor

Ağız gargarası koronayı öldürüyor

Covid-19 virüsünü ağız gargaralarının 30 saniye içinde öldürdüğü ortaya çıktı. Korona hastalarının aspirinle iyileşmesinden sonra şimdi de gargara gündemde. Cardiff Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, en az yüzde 0,07 oranında setilpiridinyum klorür içeren gargaranın Covid-19’u 30 saniyede etkisiz hale getirebildiğini ortaya çıkardı.

Gargara Covid-19’u öldürüyor 30 saniye içinde. Bu bir bilimsel araştırma. Koronavirisü karşı etkili olan ne sorusu da bir nebze yanıt bulmuş oldu. BBC’de yer alan habere göre, araştırmayı yürüten bilim insanları, reçetesiz satılan ağız gargaralarının virüsü yok etmede yardımcı olabileceğine dair “umut verici gelişmeler” yaşandığını açıkladı.

Araştırmayı yürütenler, gargara kullanımının virüsü öldürmeye yardımcı olabileceğini öne sürerken, gargaranın solunum yoluna ya da akciğerlere ulaşmaması nedeniyle coronaya karşı kesin bir tedavi olarak kullanabileceğine dair henüz bir kanıt yok.

HANGİ GARGARALAR VİRÜSÜ ÖLDÜRÜYOR

Gelişmeye ilişkin açıklama yapan uzman periondotolog Dr. Nick Claydon, “Eğer olumlu sonuçlar yaşanırsa, ağız gargaraları hijyen, mesafe ve maske ile birlikte insanların corona virüsüne karşı rutinlerinin bir parçası haline gelebilir” dedi. Hakem değerlendirmesinde olan araştırmanın sonuçlarının 2021’in başlarında açıklanması bekleniyor.

Cardiff Üniversitesi’nden Prof. David Thomas, araştırmanın ilk sonuçların cesaret verici olduğunu ancak virüsün hastalar arasında yayılmasını önlemeyeceğini vurguladı.

Thomas “Gargara laboratuvar ortamında virüsü çok etkili bir şekilde yok ederken, hastalarda işe yarayıp yaramadığını görmemiz gerekiyor. Devam eden klinik çalışmalarımızın amacı da bu. Reçetesiz satılan ağız gargaralarının Covid-19 üzerinde etkisinin olup olmadığını anlamamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

PFIZER AŞISI ABD’DE dağıtılıyor

ABD’li ilaç devi Pfizer, Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile corona virüsüne (Covid-19) karşı ortaklaşa geliştirdiği aşının pilot dağıtımına başladı.

New York Post gazetesi servis ettiği haberinde iki şirketin Covid-19’a karşı geliştirdiği aşının pilot dağıtımına ABD’nin 4 eyaletinde başladığını duyurdu.

Haberde aşının dağıtımına başlanan New Mexico, Rhode Island, Tennessee ve Texas eyaletlerinin büyüklük, nüfus çeşitliliği, bağışıklık yapısının göz önüne alınarak seçildiği, farklı kent ve kırsal alanlardaki insanlara ulaşılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Öte yandan geçtiğimiz 9 Kasım’da Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının hastalığı önlemede yüzde 90 oranında etkili olduğu açıklanmış, haber uluslararası alanda büyük yankı uyandırmıştı.

 

İlginizi Çekebilir

Çin arabalarına yüzde 40 ek vergi

Türkiye, Çin’den gelen arabalara ek yüzde 40 vergi uygulayacak. Çin otomobillerine ek vergi geliyor. Çin’den …

Sınırsız Hosting