Ana Sayfa / Kime Ait / Ağva gidiş ve kalınacak yer

Ağva gidiş ve kalınacak yer

Ağva tam olarak haritada nerede ve en kolay Ağva ulaşım. İstanbul Avrupa yakasından Ağva’ya nasıl gidilir ve Ağva’da kalınacak ve yemek yenilecek nezih yerler bilgisi. İstanbul ve İstanbul’a yakın tatil, turizm ve dinlenme yerleri ile Ağva en güzel bilgileri. Ağva, İstanbul sınırları içerisinde, kentin Karadeniz kıyısında bulunan Şile’de yer alıyor. Özellikle hafta sonları ve resmi tatillerde ziyaretçi akınına uğrayan Ağva, İstanbul çevresinde gidilebilecek en güzel seyahat rotalarından.

İstanbul Ağva nerede ve nasıl gidilir. Ağva özelliği ne? Geçmişten günümüzde onlarca medeniyetin izlerini taşıyan Ağva, MÖ 7. yüzyıla uzanan tarihi buluntuları, etkileyici güzellikte mağaraları, görkemli şelaleleri ve yemyeşil doğasıyla farklı beklentilere yanıt veren bir destinasyon. Nefis koyları var. Doğa ve deniz tatili için şahane bir rota. Üstelik çok hoş butik otelleri de var.
Ağva nerede
Popüler bir tatil kasabası olan Ağva, İstanbul’un kuzeyinde, Göksu ve Yeşilçay Dereleri’nin ortasında konumlanıyor. Her iki tarafında konaklama ve günübirlik tesislerin bulunduğu Göksu’nun Karadeniz’e dökülen ağzı geniş bir kumsala açılıyor.

Ağva’ya nasıl gidilir
İstanbul Ağva arası 3,5 saat sürüyor. İstanbul’dan yaklaşık 110 kilometrelik mesafede bulunan Ağva’ya, Üsküdar Marmaray çıkışının hemen solunda, anayol üzerinde 4 numaralı perondan kalkan Şile-Ağva otobüsleri ile gidilebilir. Bilet hemen yakınındaki gişeden alınıyor. Ağva otobüs bileti 16TL tutuyor. Ağva otobüsleri Şile otobüs terminalinde 15 dakika mola veriyor. Sabah 06:45 gece 22:00 saatleri arasında Ağva otobüs seferleri düzenleniyor.

Ağva’ya özel aracınızla gelmek istiyorsanız, TEM Otoyolu, E-5 ve Beykoz üzerinden olmak üzere üç alternatifiniz var. E5 veya TEM’den sürekli Şile tabelalarını ve 1. ve 2. köprü üzerinde Şile sapaklarını takip etmeniz gerekiyor. TEM üzerinden Sarıgazi-Şile yönünü izleyebilirsiniz.

Ağva’dan yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Şile’ye ulaştıktan sonra ise Ağva tabelalarını göreceksiniz. Şile’den Ağva istikametine devam ettiğinizde Çayırbaşı Köyü’nden ikiye ayrılan yolun her ikisi de sizi Ağva’ya ulaştırıyor. İzmit istikametinden geliyorsanız Kandıra sapağı üzerinden Ağva’ya kolayca ulaşabilirsiniz. Ağva’ya İstanbul’dan toplu taşıma ile de ulaşım mümkün. Üsküdar’dan Şile ve Ağva’ya düzenli olarak çalışan 139A No’lu İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.

Ankara’dan Ağva’ya kendi aracınızla gelmek için ise, E5 veya TEM’den Şile tabelalarını takip ederek, Ağva’ya dek virajlı yollardan geçeceksiniz. 404 km sonra tatil merkezine varacaksınız. İzmir’den Ağva’ya gelmek için en kestirme seçenek önce İstanbul’a uçmak. Buradan araç kiralayarak Ağva’ya ulaşabileceğiniz gibi Üsküdar’dan hareket eden otobüslerle de beldeye gidebilirsiniz. Ağva-İzmir arası ise 515 km. Ağva’ya ulaşımın en ekonomik yolu ise pek çok tur firmasının düzenlediği ulaşım dahil turlardan birine katılmak.

İstanbul’un yakın çevresindeki popüler tatil merkezlerinden Ağva, doğal güzellikleri, zengin tarihi geçmişi ve huzurlu görüntüsüyle seyahat severlerin listesinde yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Altınay Savunma Teknolojileri kime ait, sahibi

Altınay Savunma teknolojileri şirketi kime ait. nerede ve sahibi kim soruları. Borsa İstanbul’a açılacak olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting