Ana Sayfa / Yaşam / AK Parti’den paralı miting yalanlaması

AK Parti’den paralı miting yalanlaması

AK Parti mitinglerinde para dağıtıldığı yalanı sosyal medyada yayılınca harekete geçildi. Kartal’da AK Parti mitingine katılanlara 150 lira nakit verildiği iddiası yalan çıktı. AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün İstanbul Kartal’da yaptığı miting öncesi AK Parti üyelerine atıldığı iddia edilen mesajlar sosyal medyada günün konusu oldu. Sosyal medyada hızla yayılan mesajda mitinge gelenlere 150’şer lira verileceği belirtiliyordu. Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı yetkilileri iddiaları yalanladı ve sahte mesajla ilgili yasal süreci başlattıklarını söylediler.

Mitinge katılanlara para verildiği ididası ortaya atılmıştı. Özellikle AK Parti Kartal mitingi için ortaya atılan ve sosyal medyada hızla yayılan nakit para iddiası yalanlandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti  Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün İstanbul Kartal’da gerçekleştirdiği miting öncesi AKP üyelerine “Kıymetli üyemiz, 12.03.2019 Salı günü Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapılacak olan Kartal mitingimizde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız. Not: Saat 10.30 itibariyle ilçe binamız ve mahalle irtibat bürolarımızdan araç kalkacaktır. Suat Durak AK Parti Tuzla İlçe Başkanı.” şeklinde mesaj atıldı.

MİTİNGE KATILANLARA 150 TL NAKİT ÖDEME!

Ancak sosyal medyada hızla yayılan bir görselde; bu mesaja ‘para dağıtılacağı detayının’ da eklendiği görüldü. Söz konusu mesajda “Kıymetli üyemiz, 12.03.2019 (Yarın) Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapılacak olan Kartal mitingimizde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız. Not: Saat 10.30 itibariyle ilçe binamız ve mahalle irtibat bürolarımızdan araç kalkacaktır.Teşrif eden her birey başına 150 TL nakit ödeme yapılacaktır. Suat Durak AK Parti Tuzla İlçe Başkanı.” ifadelerinin yer aldığı iddia edildi.

“GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Konuyla ilgili AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise “Sosyal medya üzerinden ve SMS yoluyla Kartal mitingi üzerinden yürütülen algı ve karalama kapmanyası ile ilgili yapılan yayınlar hiç bir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İlgililer hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.” denildi.
Sözcü’ye konuşan AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı yetkilileri sahte mesajın kim ya da kimler tarafından sosyal medyada dolaşıma sokulduğunun tespit aşamasında olduğunu, yasal sürecin devam ettiğini söylediler.

İlginizi Çekebilir

Korhan Berzeg gizemi çözüldü

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’i yaban hayvanları parçalamış. Kayıp ekonomist gizemi çözüldü. Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil …

Sınırsız Hosting