Ana Sayfa / Manşet / Almanya Türk doktor sayısı katlandı

Almanya Türk doktor sayısı katlandı

Türk doktorlar Almanya’da hızla artan sayıları ile dikkat çekiyor. Almanya’daki Türk doktor ve sağlık çalışanı sayısı son yıllarda katlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Giderlerse gitsinler” dediği doktorların yurt dışına göçü sürüyor. Almanya’da yabancı pasaportla çalışan doktor sayısının 10 yılda iki kat artarak 60 bini geçtiği, bu kişilerin 2 bin 628’inin ise Türkiye’den giden doktorlar olduğu belirtildi.

Almanya Türk doktorlara emanet. Türk hekimlerin il tercihi Almanya oluyor. Almanya’da doktorlar hem iyi kazanıyor hem de şiddet mağ3duru olmuyor Türkiye7deki gibi insan gibi muamele görüyorlar saygı duyuluyorlar. Türkiye’den yurt dışına doktor akını devam ediyor. Son olarak Federal Doktorlar Odası’nın açıkladığı istatistiklere göre, Almanya’daki Türk doktorların oranı çoğu yabancı ülkeyi geride bıraktı.

Almanya’da pek çok sektöre kalifiye iş gücü sıkıntısı devam ederken sağlık sisteminde yabancı pasaportla çalışanların sayısı da giderek artıyor.

Funke Medya Grubu gazetelerinin Federal Doktorlar Odası istatistiklerine dayandırdığı, 31 Aralık 2023 itibariyle Almanya’da 63 bin 763 Alman pasaportu olmayan doktor çalıştığı bildirildi.

DW Türkçe’nin haberine göre, veriler 2013 yılından bu yana sayının ikiye katlandığını gösteriyor. 2013 yılında ülkede 30 bin civarında Alman pasaportu olmayan doktor görev yapıyordu. 1993 yılında ise yabancı kökenli doktor sayısı 10 bin civarındaydı.

TÜRKİYE 6. SIRADA
Alman pasaportu olmayan doktorların geldiği ülkelerin başında 6 bin 120 doktor ile Suriye yer alırken, ikinci sırada 4 bin 668 doktor ile Romanya yer aldı. Avusturya’dan 2 bin 993 doktor Almanya’da görev yaparken, Yunanistan’dan 2 bin 943, Rusya’dan ise 2 bin 941 doktorun ülkede görev yaptığı bildirildi.

Türkiye’den gelerek Alman sağlık sistemi bünyesinde doktorluk mesleğini ifa eden doktor sayısı ise 2 bin 628 olarak açıklandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında hekimlere yönelik yaptığı açıklamada; “Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi Çekebilir

Maliye, KDV denetimine çıktı

İşletmelere KDV denetimi başladı cezalar çok ağır. Usulsüzlük yapan işletmelere Maliye para cezası kesmeye baladı. …

Sınırsız Hosting