Ana Sayfa / Manşet / Almanya’da cafe saldırıları, ölen Türk var mı?

Almanya’da cafe saldırıları, ölen Türk var mı?

Almanya son dakika haberleri. Almanya’da hangi şehirde cafelere saldırı oldu, ölenler arasında Türkler de var mı sorusu. Almanya’da Türk işletmelere silahlı saldırı. Hanau kentinde iki kafeye düzenlenen silahlı saldırı sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Alman gazetesi Bild, en az 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını duyurdu. Silahlı saldırıya uğrayan cafelerden birinin Konyalı bir Türk’e ait nargile cafe olduğu öne sürüldü. 

Almanya Hanau kentindeki kafe saldırılarında ölen Türkler ve isimleri araştırılıyor iddialara göre öldürülen 8 kişiden 5’i Türk. Almanya’da silahlı baskınlarda ölenlerin sayısı 8 oldu. Polis kaynaklarından aktaran Hessenshau kanalı, Almanya’nın Hanau kentinde bulunan iki nargile barına iki saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Bild gazetesi, saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin de ağır yaralandığı bilgisini verdi.

Olay sonra bölgeye çok sayıda güvenlik ve sağlık ekipleri gönderildi. Yetkililer, olay yerinden kaçtıkları belirlenen saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldığını belirtti.

Medya kaynakları, saldırganların ilk olarak kent merkezindeki bir bara ateş açtığını daha sonra kentin Kasselstadt bölgesindeki başka bir bara yöneldiğini kaydetti.

Bild, Kesselstadt’ın ana meydanı Kurt-Schumacher-Platz’da da silah seslerinin duyulduğunu belirtti.

Hanauer Anzeiger gazetesine göre, savcılar şimdiye kadar iki kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Saldırganların kaçtığı bildirildi.

Görgü tanıkları, saldırı sırasındaki panik anında kafede Türkçe konuşan müşterilerin olduğunu öne sürdü.

Öte yandan Alman polisinin, saldırıyla bağlantılı olduğu belirtilen bir kişiyi yakalayarak gözaltına aldığı bildirildi.

Yaklaşık 100 bin nüfuslu Hanau kenti Hessen eyaletinde bulunuyor.

ALMANYA’dA TÜRK NARGİLE CAFE’SİNE SİLAHLI SALRDIRI

“NARGİLE KAFE KONYALI VATANDAŞIMIZA AİT…”

Kırım Haber Ajansı Genel Müdürü Ahmet Özay, Almanya’yı sarsan saldırıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Frankfurt yakınlarında bu olay meydana geldi. Eşine az rastlanır bir vahşilikle; önce nargile bara iki kişi gidiyor ve üç kişiyi burada öldürüyor.

Daha sonra bir spor bara orada da 5 kişiyi arka arkaya öldürüyorlar. Daha sonra üçüncü bir yeri basıyorlar ancak ölü yok. Burada basılan mekanlar Türklere ait; nargile kafe Konyalı bir vatandaşımıza ait. Ölen 8 kişiden de 5’inin Türk kökenli olduğu belirtiliyor.

Büyük bir ihtimalle kafe sahipleriyle bir husumet olduğu söyleniyor. Nargile kafe sahibinin oğlunun doğum gününe katılmak için mekandan ayrıldığı ve bu şekilde saldırıdan kurtulduğu bildiriliyor.”

İlginizi Çekebilir

Cuma okullar tatil mi 10 Mayıs

10 Mayıs Cuma okular tatil mi, öğretmenler derse neden girmeyecek. kullarda cuma günü ders yapılmayacak …

Sınırsız Hosting