Ana Sayfa / Gündem / Amishler kimler ve neye inanıyorlar
AMİSHLER

Amishler kimler ve neye inanıyorlar

Amiş ne, Amiş gerçeği ve Amişlerin gizemli dünyası  merak ediliyor. ABD’de kendilerini toplumdan soyutlayan Amishler gerçeği ve sırları. Amish kimlere deniyor ve nelere inanıyorlar. ABD’de kaç Amish yaşıyor ve felsefeleri neler diye soruluyor. 

Amiş diye bilinen gerçek adları ise Amish olan toplumun yaşamı merak ediliyor. Amishler Amerika’da nerede yaşıyor ve neye inanıyorlar dinleri ne diye soruluyor. Koyu Hristiyan olan Amish’ler toplumdan uzak kendi felsefelerince teknolojiye karşı yaşam mücadelesi veren çok küçük bir azınlık. ABD’de inançları gereği kendilerini modern dünyadan ve teknolojiden soyutlayan Amish’ler basit bir yaşam sürüyor.

AMISH’LER KİMLERDEN OLUŞUYOR SAYILARI
ABD’de inançları gereği kendilerini modern dünyadan ve teknolojiden soyutlayan Amish’lerin mütevazi yaşam tarzları, insanları adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor.
Basit ve sade bir yaşam sürmeleri gerektiğine inanan, çalışkan ve disiplinli bir topluluk olarak bilinen Amish’ler kendilerini inaçları doğrultusunda yaşamaya adıyor.
ABD’nin çoğunlukla ortabatı eyaletlerinde yaşayan Amishler, ne elektrik kullanıyor ne de modern teknolojinin sunduğu diğer imkanları.
Modern hayatı ve teknolojiyi reddeden, el emeğine ve işçiliğe önem veren bu topluluk, teknoloji devi ABD’de her türlü teknolojiden uzak son derece basit bir yaşam sürüyor.

İlginizi Çekebilir

İBB, peşkeş çekilen mülklerini geri alıyor

İstanbul’da TÜGVA ve AKP’ye verilen mülkler tek tek geri alınıyor. İstanbul adeta TÜGVA ve AKP’ye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting