Uzay ve bilim ayrılmaz bir ikili. Bu makalemizde Andromeda konusunu ele alacağız. Hiçbir ansiklopedide ve bilim dergilerinde bulamayacağınız andromeda bilgilerini habermuduru.com sitemizde okuyabilir phaylaşabilirsiniz. Samanyolu’dan ¼’ünden daha az parlak olan ve büyük miktarda gaz, toz ve karanlık madde bulunduran sarmal bir galaksiye denilmektedir. Andromeda samanyolu’nda bulunan yıldız sayısının 4 katı yıldız sayısına yani tahminen bir trilyon yıldıza sahiptir.
Uzay denince aklımıza hep sonsuzluk gelir. Gökyüzü bize sonsuzluk sunar. bilim insanları ve uzay kaşifleri de işte bu sonsuzluğun peşindedir. Peki nedir bu sonsuzluk? Andromeda hep duyarız peki nedir işte bu ve buna benzer onlarca sorunuz bu makalemizde gizli. Andromeda samanyolu’ndan çıplak gözle görünen en uzak gök cismi olma özelliğini de taşımakta olup, çift çekirdeğe sahip galaksidir. Andromeda, yeryüzünden 2.5 milyon yılda ulaşılabilen, yıldızlardan uzakta olan galaksi olup, El-Sufi tarafından “silik bulut” olarak tarif edilmiş galaksidir. Mutlak parlaklığı -21m.1 kadir olan yani Güneş’ten yaklaşık 24 kadir* kadar daha parlak olan bir gökcismi olan andromeda’nın uzak olduğu halde görülebilmesinin sebebi ise tam da budur.
Andromeda hakkında geçmişte başka galaksiye çarparak onu tamamıyla sindirdiğini düşündürecek birçok kanıt olan, samanyolu’ndan daha yoğun ve daha ağır bir galaksi olup, ölümcül olarak tanınan bir galaksidir.
ANDROMEDA GALAKSİ Mİ YUTTU?
Uzay gizemi denince hemen akla yine andromeda gelmektedir. Andromeda hakkında bugün bilim adamlarının elinde iki çekirdeğe sahip olmasına dair bilgiler bulunmakta olup, bu iki çekirdek hakkında öne sürülmüş iki teori bulunmaktadır. Bu teorilerden ölümcül olan teori olup, andromeda’nın başka bir galaksiyi yutmuş olması ve diğer galaksinin çekirdeğinin Andromeda’nın çekirdeğinin çekim gücü sayesinde çekildiği teorisidir. İkinci teori ise andromeda’nın aslında bir çekirdeğe sahip olduğu fakat yıldızlararası ortam çekirdeğin bir kısmını örtmüş olduğundan Andromeda’nın çekirdeği bize iki farklı çekirdekmiş gibi görünüyor şeklindeki teoridir.