Ana Sayfa / Yaşam / Ankara’da Sezginler’e operasyon

Ankara’da Sezginler’e operasyon

Sezginler grubu kimler. Sezginler suç örgütü mü? Sezginler çetesinin başında kim var soruları. Ankara’da liderliğini “Hacı” lakaplı Göksel S.’nin yaptığı organize suç örgütüne yönelik özel harekat polislerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda 64 adrese baskın yapıldı. Operasyonda bir astsubay, iki polis, bir nüfus müdürlüğü görevlisi, bir zabıta amiri ile örgüt liderleri olduğu iddia edilen Göksel S. Gökçe S. ve Sinan S.’nin de aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alınırken, çok miktarda silah, mühimmat, uyuşturucu ve para ele geçirildi. Polis, baskın yaptığı adreslerden birinde yaptığı aramalarda gizli bölmede cephanelik, ayakkabılık arkasında da ani baskınlar esnasında kaçmak için yapılmış bir geçit buldu.

Bezginler aşiretini polis operasyonu. Ankara’da suç örgütü Sezginlere operasyon. Sezginler çetesi kimlerden oluşuyor Sezginler suç örgütünü kim yönetiyor soruları. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine yaptığı çalışma sonucu kentte faaliyet gösteren Sezginler Aşireti liderleri ve üyelerinin suç örgütü kurduğunu tespit etti. Polisin çalışmasıyla, örgütün çek ve senet tahsilatı yaparak paralardan kendine pay aldığı, bölgede bulunan esnaftan haraç topladığı, bazı kafe ve işyerlerinin sahiplerini tehdit ederek işyerlerine ortak oldukları saptandı.

Suç örgütünün Yenimahalle ve Çankaya’da “tombala” adı altında kumar oynattıkları mekanlara da baskın düzenleyen ekipler, kumarda borçlandırdığı kişilere zorla senet imzalattırdığı ve yüksek faizle kazanç elde ettiklerini belirledi.

Kumar borçlarını ödemeyen kişilerin zorla evlerine, arabalarına ve arsalarına el koydukları tespit edilen örgüt üyelerinin söz konusu mekanların çevresini de silahlı adamlarla koruduğu ortaya çıktı.

Örgüt üyelerinin jandarma ve emniyet personeli içinde irtibatlı oldukları ve zaman zaman yapılacak uygulamalar hakkında bu görevlilerden bilgi aldıkları belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından örgüte yönelik sahur vakti operasyon düzenlendi.

300 POLİSLE OPERASYON
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın (KOM) organizasyonunda yasadışı suç örgütlerine yönelik operasyon düzenlendi. “Sezginler Aşireti”nin üyelerinden oluşan örgüte yönelik gerçekleştirilen operasyonda Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet, Özel Harekat Daire başkanlıklarından 300 personel yer aldı.
64 ADRESE BASKIN

Gece saatlerinden itibaren Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde toplanan ekipler, daha önceden adresleri belirlenen 59 örgüt üyesinin yakalanması için sabah ezanıyla birlikte harekete geçti.

Operasyon birimlerinin ilk hedefi suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Göksel S. ile kardeşleri Gökçe S. ve Sinan S’nin Mamak’ta oturduğu bina ile alt katındaki iş yeri oldu.

Şehrin dört bir yanına dağılan ekipler, belirtilen 64 ayrı adrese birer birer girdi. Özel Harekat Daire Başkanlığı mensubu polisler, belirlenen adreslerin kapılarını koçbaşıyla kırarak şafak baskını gerçekleştirdi. Operasyonda olası müdahalelere karşı TOMA araçları da hazır tutuldu.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Operasyonda suç örgütünün liderliğini yapan ’Çingen Sezgin’ olarak tanınan ’Hacı’ lakaplı Göksel S., Gökçe S., Sinan S. ile liderin sağ kolu olarak bilinen Serdar Ç. ile birlikte 36 kişi gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 23 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.

Ekipler, suç örgütü üyelerinin kumar oynattıkları bölgelerde baskınları önceden haber veren asker, polis, zabıta ve adli personele rüşvet verdiğini tespit etti.

Bu kapsamda Mamak’taki bir jandarma karakolunda görev yapan bir astsubay ile Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli bir özel harekat polisi ve Çankaya Belediyesinden bir zabıta amiri de gözaltına alındı.

Son dakika: Ankarada Sezginler Aşiretine operasyon… Çok sayıda adrese baskın ve gözaltı
KİTAPLIĞIN ARKASINA GİZLENMİŞ BÖLMEDE CEPHANELİK BULUNDU

Söz konusu örgütlere ait ev, işyeri ve lokal görünümündeki yerlerde arama çalışması başlatıldı. Belirlenen yerleri didik didik arayan polis ekipleri, lokalde bulunan mescitteki kitaplığın arkasına gizlenmiş bir zula keşfetti. Gizli bölmeyi açan polisler, 2 pompalı tüfek, 1 tabanca, tabancaya ait 2 şarjör, onlarca pompalı tüfek fişeği ele geçirdi. Ayrıca apartman boşluğunda bulunan elektrik panosu içinde ve daire içindeki vitrinin arkasında da zulalanmış vaziyette silah ve kurşunlar bulundu. Duvarlarda örgüt liderlerinin fotoğraflarının yer aldığı görüldü.

Diğer adreslere yapılan operasyonda da el bombası, sis bombaları, tabanca ve balta ile kesici ve delici aletler ele geçirildi. Ayrıca çok miktarda para ele bulundu.
SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan operasyonla ilgili yapılan açıklamada ”Kaçakçılık ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Sezginler Aşireti olarak bilinen örgüte mensup 61 kişi hakkında, nitelikli yağma, kumar oynatma, kasten yaralama, uyuşturucu madde ticareti yapma, ruhsatsız silah bulundurma ve silahlı suç örgütüme üye olma suçlarından dolayı gözaltı kararı verilmiş olup şu ana kadar örgüt lideri Göksel S. ile birlikte 36 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan kişiler arasında örgüt ile birlikte hareket ettikleri değerlendirilen 1 zabıta memuru, 2 polis memuru, 1 nüfus müdürlüğü görevlisi ile 1 jandarma astsubay bulunmaktadır. Yapılan aramalarda çok sayıda silah ile bu silahlara ait mermiler ele geçirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

İlginizi Çekebilir

Üniversiteli İrem Er öldü

Bartın’da kız öğrenci ölü bulundu. İrem Er ölüm nedeni ne merak ediliyor. Üniversite öğrencisi İrem …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting