Ana Sayfa / Ekonomi / Araba kilometre hesaplama

Araba kilometre hesaplama

Araba kilometresi hesaplama, araçta kaçıncı alım satım öğrenme, araç kilometresi kaçta, kaç yıllık hesaplama yöntem. İkinci el araç alacaklar için kilometre hesaplama yolu ve aracın kaçıncı satışı öğrenme haberleri. Otomobil piyasası ile ilgili en son gelişmeler ve ikinci el araba alacaklara önemli tüyolar. “Aracın kilometresi nasıl hesaplanır?” sorusu, özellikle ikinci el araç almak isteyen vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Kilometre bilgisi, ikinci el araçların piyasa değerinin ölçülebilmesi için oldukça önemlidir. Bu nedenle vatandaşlar, internet üzerinden yapmış oldukları araştırmalarda “Aracın kilometresi nasıl hesaplanır?”, “Aracın kaç defa el değiştirdiği nasıl öğrenilir?”, “Araç km sorgulama kaç yılında başladı?” sorularına cevap aramaya başladı.

Araba kilometresi nasıl hesaplanır, araç kaçıncı satışta, kilometre hilesi nasıl anlaşılır gibi tüm otomobil dünyasını ilgilendiren bir haber. İkinci el araçların piyasa değerinin anlaşılabildiği ve oldukça önemli olan kilometre bilgisi, araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından sıklıkla araştılıyor. Araç satın alırken kilometre bilgisinin doğru olup olmadığından emin olmak isteyen vatandaşlar, km’nin nasıl hesaplandığına dair detaylı bilgi sahibi olmak istiyorlar. Peki Aracın kilometresi nasıl hesaplanır? Aracın kaç defa el değiştirdiği nasıl öğrenilir? Aracın kaç defa el değiştirdiği nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

ARAÇ KİM SORGULAMA NASIL YAPILIR?
İkinci el araç satın almak isteyen vatandaşların dikkatle takip etmekte olduğu kilometresorgulaması için 4 önemli adım bulunmaktadır

:

ARAÇ MUAYENE BİLGİLERİNİ KONTROL ETMEK

Araçların trafik güvenliği ve çevreyi korumak gibi nedenler, aracın yasal olarak muayene edilmesini gerektirmektedir. Muayene etmek için yetkili olan kurum TÜVTÜRK’tür. TÜVTÜRK’ün incelemelerinin ardından oluşturmuş olduğu rapor, araçların kilometre bilgisi hakkında bilgi vermektedir. Bunun için ise aracın sahibi ile iletişime geçilmeli ve muayene raporu talep edilmelidir.

YETKİLİ TEKNİK SERVİS KAYITLARI

Araç sahipleri, araçlarını garanti süresi boyunca yetkili teknik servislere götürmeli ve garanti şartlarının bozulmasını önlemelidir. Bu nedenle aracın kilometre bilgisini öğrenmek için araç sahibinden yetkili teknik servisten almış olduğu belgeleri isteyebilirsiniz. Bu belgede ilk iki senede aracın ne kadar kullanıldığı görülebilir.

EKSPERTİZ RAPORU ALMAK

Ekspertiz işlemi, aracın kusurları ve satıcının verdiği bilgilerin doğrulanması açısından oldukça önemlidir. İkinci el otomobil  satın almak isteyen vatandaşlar, araç sahipleri ile iletişime geçerek aracın kilometresi hakkında bilgi sahibi olabilirler.

KİLOMETRELERİ KARŞILAŞTIRMAK

Aracın kadranında yer alan kilometre bilgileri ile belgeler üzerinde belirtilen kilometre değerlerini karşılaştırmak, aracın kilometresini netleştirmek açısından oldukça etkili olacaktır. Araç muayenesini sorgulayarak öğrenmiş olduğunuz kilometre bilgisi ile yetkili servisten aldığınız sonucu karşılaştırmanız durumunda bir farklılık görüyorsanız, satıcıyla iletişime geçmeniz gerekmektedir.

ARACIN KİLOMETRESİYLE OYNANDIĞINI NASIL ANLARSINIZ?

İkinci el araba satışlarında en dikkat edilen konulardan biri arabanın kilometresidir. Aracın piyasa değerini belirleyen bu bilgi üzerinde oynama yapılıp yapılmadığını anlamak için ise bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Öncelikle ikinci el otomobilin düzenli olarak servise götürülüp götürülmediği teyit edilerek, ruhsatı ile birlikte servise götürülmesi gerekmektedir. Son kayıttaki km bilgisi ile göstergedeki rakam arasında far olup olmadığı anlaşılabilir. Fark olması durumunda aracın kilometresiyle oynandığına dair şüphe duyabilirsiniz. Fakat araç düzenli olarak servise götürülmemişse bu konuda net bir bilgiye ulaşamamış olabilirsiniz. Aracın kilometresiyle oynanıp oynanmadığını anlayabilmenin bir diğer yolu, ekspertiz raporudur. Aracın tamamen uzmanlar tarafından incelenmesi ile elde edilen bu rapor, bu konuda net bir bilgiye ulaşmanız için oldukça etkili olacaktır.

ARACIN KAÇ DEFA EL DEĞİŞTİRDİĞİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Satın alacağınız ikinci el aracın kaç defa el değiştirdiğini öğrenebilmeniz için yapacağınız işlem ‘Detay’ yazdıktan sonra boşluk bırakıp plakayı yazarak 5664’e SMS atmaktır. Bu şekilde aşağıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz:

  • Son sahiplik süresi,
  • Toplam kaskolu olduğu süre ve trafiğe çıkış tarihi,
  • Aracın hangi illerde tescil kaydının olduğu,
  • Araç plakasında değişim olup olmadığı.

İlginizi Çekebilir

Tavuk eti ihracatı yıl sonuna kadar yasak

Kanatlı hayvan ihracatı yasaklandı yıl sonuna kadar. Türkiye, tavuk eti ihracatını sınırlandırdı. Ticaret Bakanlığı, tavuk …

Sınırsız Hosting