Ana Sayfa / Kime Ait / Demir ve çelik 2022 fiyatları

Demir ve çelik 2022 fiyatları

Demir ve çelik fiyatları 2022 ne olur sorusu. tüm sektörleri ilgilendiren metal fiyatları ile demir ve çelik fiyatları dolara bağlı. Dolar düşerken demir ve çelik fiyatları da düşüyor. “Demir fiyatları ne zaman düşer?” sorusu, son zamanlarda yaşanan fiyat yükselişleri nedeniyle en sık sorulan sorular arasında yerini aldı. Çin’in demir ihracatında yıl sonuna doğru meydana gelen sıçrama ile Kasım ayında büyük bir yükseliş yaşayan demir fiyatları, Türkiye’de de aynı etkiyle devam etmişti. Özellikle inşaat firmalarını zorlayan bu yükselişin ne zaman sona ereceği, müteahhitler ve işçiler tarafından merak ediliyor. Bu nedenle internet üzerinden demir fiyatlarının ne kadar olduğunu araştıran vatandaşlar, “Demir fiyatları ne zaman düşer?”, “Hurda demir fiyatları ne kadar?”, “İnşaat demir fiyatları ne kadar?” sorularına cevap arıyor.

Demir fiyatları yeni yılda düşecek mi diye merak ediliyor. çelik sektörü doların düşmesiyle umutlandı ve inşaat sektörü de yeni fiyatlarla hareketlenebilir. Demir cevheri fiyatlarında meydana gelen demir fiyatlarındaki yükseliş, demirin karaborsaya düştüğü iddialarını ortaya çıkardı. Çin’deki stok artışları ve Türk Lirası’nın da Dolar karşısında değer kaybetmesi ile birlikte ani bir yükseliş yaşayan demir fiyatları özellikle inşaat işçilerini ve müteahhitleri zor durumda bıraktı. Haziran ayına kadar demir fiyatlarında gerileme olmazsa binlerce inşaat işçisinin işsiz kalacağını vurgulayan müteahhitler, 9 Haziran’da ülke genelinde iş bırakacaklarını ifade etti. Peki demir fiyatları ne zaman düşer? Hurda demir fiyatları ne kadar? İnşaat demir fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

HURDA DEMİR FİYATLARI NE KADAR?
Hurda demir, özellikle demir-çelik ve inşaat sektöründe dönüştürülebilir olması nedeniyle oldukça etkilidir. Hurda şirketleri tarafından takibi yapılan hurda demir fiyatları da demir fiyatlarında meydana gelen artışla yükselişe geçmiş durumda. Sektörel olarak global dünyadaki demir arz ve talep oranlarıyla doğrudan ilişkili olan demir hurdası fiyatları, birçok alanda sürekli olarak ihtiyaç duyulması nedeniyle değişiklik göstermektedir. Bu nedenle demir fiyatlarının ya da demir hurdasının fiyatlarının ne kadar olduğu değil, işlem yaptığınız anda bu fiyatların ne kadar olduğu önemlidir. Hurda demir fiyatları, güncel demir fiyatları ile doğrudan ilişkilidir ve bu nedenle anlık olarak takip edilmesi gerekmektedir.

Hurda demir fiyatları şu şekildedir:

  • Dkp Demir Hurdası: 6.65 TL
  • Ekstra Hurda Demir: 6.30 TL
  • Toplama Demir Hurdası: 5.30 TL
  • Teneke Hurdası: 3.80 TL
  • Demir Talaşı Hurması: 5.50 TL
  • Pik Demir Talaşı: 5.40 TL
  • İnşaat Yıkım Hurdası: 5.75 TL
  • İnşaat Demir Çubuğu (parça): 6.55 TL
  • Tufal Hurdası: 0.20 TL

DEMİR FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞER?

Shnaghai SteelHome E-Commerce verilerine göre, Çin limanlarındaki stoklar, Brezilya’dan gelmekte olan demir cevheri miktarının geçtiğimiz haftalarda rekor seviyede yükselmesi nedeniyle üç yılı aşkın bir sürenin en yüksek seviyesini görmüş durumda. Bunun nedeni ise Çin’deki demir ihracatında meydana gelen ve yıl sonuna doğru görülen sıçramaydı. Kuru yük izleme firması DBX Commodities ise hem Brezilya hem de Avustralya’nın Aralık ayı için sevkiyatı artırmasını bekliyor.

Bunların dışında Çin’e diğer ülkelerden gelmekte olan demir miktarı, bu süreçte şuana kadar yüzde 11 artmış durumda. Bir araştırma şirketi olan Mysteel, durumla ilgili hazırlamış olduğu raporda azrz ve talep arasındaki farkın artış gösterdiğini belirtti. Fakat demir cevheri vadelileri, Singapur’da Çinli yetkililerin bu hata gerçekleştirmiş olduğu ve gayrimenkul sektörünü ve ekonomiyi desteklemeye yönelik girişimleri ile birlikte Mayıs ayından şuana kadar en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirmeyi düşünüyor. Bu da 10 Kasım’dan bugüne kadar olan süreçte talebin iyileşeceğine yönelik beklentilerin de etkisi ile birlikte fiyatların yüzde 50 yükselmesine neden oldu.

Demir cevheri tüm bu olayların ardından Singapur’da yüzde 1,4 düşüş yaşayarak ton başına 124 dolara gerilemiş ve bu hafta yüzde 3,4 yükselmiş durumda. Demir fiyatları, Çin’in Dalian piyasasında yükseliş gösterirken, Şanghay piyasasında ise betonarme demiri ve sıcak haddelenmiş rulo fiyatları yukarı yönde hareket etmeye başladı. Çin’de artmakta olan stokların 6 haftadır sürmekte olan rallinin hızını kesmesi de demir fiyatlarındaki yükseliş durdurdu.

DEMİR FİYATLARI 2022

Demir fiyatları ülke genelinde meydana gelen döviz artışı ve enflasyon ile birlikte değişiklik göstermektedir. Bu nedenle demir fiyatlarında anlık olarak değişiklikler görülebilmektedir. Yıllara göre demir fiyatlarına bakıldığında 2021 demir fiyatının 10.150 TL olduğu görülüyor. 2022 demir fiyatları ise 2021 yılına göre daha yüksek olacak gibi görünüyor.

Dolar endeksine göre 2022 demir fiyatları için tahminler şu şekilde:

  • Doların 11 TL olması durumunda demir 9.100 TL
  • Doların 12 TL olması durumunda demir 10.800 TL
  • Doların 15 TL olması durumunda demir 14.100 TL
  • Doların 17 TL olması durumunda ise demir 16.100 TL olacaktır.

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Sınırsız Hosting