Ana Sayfa / İlginç / Ardahan’da kar yağışı rekoru

Ardahan’da kar yağışı rekoru

Ardahan kara gömüldü, Ardahan’da 55 yıllık kar yağışı rekoru kırıldı. Ardahan’da kent merkezinde bile kar kalınlığı 1,5 metreyi buldu. Ardahan’da 2 gündür etkili olan yoğun kar ve tipi yaşamı zorlaştırdı. Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı kent merkezinde araçlar kar altında kaldı, vatandaşlar yol ve kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti. Kentte 55 yılın kar rekoru kırıldı.

Ardahan’da kar rekoru kırıldı 55 yıllık. Ardahan kara gömüldü kar kalınlığı kutuplarda bile yok.  Ardahan’da etkili olan son 55 yılın en yoğun kar yağışı nedeniyle iki gündür hayatın durma noktasına geldi. Kar yağışından dolayı çok sayıda ağacın ve araçların zarar gördüğü Ardahan’da vatandaşlar kendi imkânlarıyla ara yolları temizlemeye çalışıyor.
Kar yağışı sonrası kentte kar kalınlığı 1metreyi aştı. Kar yağışı nedeniyle birçok noktada trafik kilitlendi. Birçok noktada ise trafik durma noktasına geldi.
Son 55 yılın en yoğun kar yağışına şahit olan Ardahanlılar “afet bölgesi” ilan edilmeyi talep ederken, kentte yaşam tamamen kilitlenmiş durumda.
Yağışı fırsat bilen gençlerden Oğuz Kaan Ürker ise kayak takımlarını giyip karla kaplı cadde ve sokaklarda kayak yaptı.
Yağış sebebiyle kapanan yollarda mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından kurtarıldı. İl genelinde 220 köy yolu ulaşıma kapandı.
Otomobillerin kara gömüldüğü kentte, belediye, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri kapanan yolları ulaşıma açmak için seferber oldu.
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla son 55 yılın en yüksek kar kalınlığına ulaşıldığını bildirdi.
Vali Çiçek, “Ardahanımızda son 55 yılın en yüksek kar kalınlığına ulaştık. 1968 yılındaki 133 santimetre kar kalınlığını geçme ihtimali var. Rezzak sıfatıyla bizleri rızıklandıran rabbime hamdolsun” paylaşımında bulundu.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting