Ana Sayfa / Kime Ait / Arsa (imarlı) fiyatları uçtu

Arsa (imarlı) fiyatları uçtu

İmarlı asa fiyatları adeta uçtu deprem sonrası. Balıkesir, Bursa, Çanakkale gibi illerde satılık imarlı arsa neredeyse kalmadı kalan imarlı satılık arsa fiyatları da milyon liralara yükseldi. 

İmarlı arsa satışları patladı, imarlı arsa fiyatları 5-10 kat arttı üstelik imarlı arsa batı ilerinde neredeyse kalmadı. Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından Bursa’da vatandaşlar müstakil ev ve kendi evlerini yaptırabileceği arsaya talep gösteriyor. Bursa’da 1 dönüm imarlı arsanın fiyatı ise 5-7 milyon lira arasında değişiyor.
Yaşanan deprem felaketinin ardından vatandaşlar müstakil ev ve arsalara yöneldi. Bursa’da arsa ve müstakil evlerde talepler her geçen gün artıyor. Yatırım uzmanları gelen talepleri karşılamaya çalışıyor.

Bursa hizmet veren Yatırım Uzmanı Sezgin Oruç, “Depremin ardından Bursa’da arsa ve müstakil evlere yoğun bir talep var, vatandaşlar arsa alıp kendi evini yaptırmak istiyor. Veya yatay mimaride yapılmış müstakil ev almak istiyor. Bizde talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Bursa’da 1 dönüm imarlı arsanın fiyatı ise 5-7 milyon lira arasında değişiyor” dedi.

Öte yandan Bursa’da kiralık olan tüm villaların son 2 haftada müşteri bulduğu, villa kiralarının aylık 15 bin ile 50 bin lira değiştiği kaydedildi.

İMARLI ARSA NE DEMEK, KONUT İMARLI ARSA NE?

İmarlı Arsa Bölünür mü?

İmarlı arsaların bölünüp bölünemeyeceği merak edilen konular arasında yer almaktadır. İmarlı arsalar ifraz işlemi sayesinde bölünebilmektedir. İfraz işlemleri tapu kütüğünde gerçekleştirilmektedir. İfraz ile tapu kütüğünde tek parsel şeklinde kayıtlı olan herhangi bir taşınmaz teknik usullere göre düzenlenmiş olan haritalar ile kazaen veya rızaen belirli parsellere bölünebilmektedir. Her parsel tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmektedir. İmarlı ifrazlı arsalara yapılan ifraz işlemi için gerekli belgeler arasında ise; krokili beyanname, iki adet vesikalık fotoğraf, kimlik, belediye encümen kararı veya il idare kurulu kararı bulunmaktadır.

İmarlı Arsa Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Satılık imarlı arsalar ile ilgili araştırma yapan kişilerin dikkat etmeleri gereken bazı konular bulunmaktadır. İmarlı arsaların su havzası ve deprem bölgesinde olmamasına dikkat edilmesi önem taşımaktadır. Hem yatırım hem de yaşamak için tercih edilen arsaların potansiyel gelişim bölgesinde tercih edilmesi gerekmektedir. Ulaşım imkanlarına, hastaneye, okula yakın konumda bulunan arsalar değer kazanmaktadır. Bunun yanı sıra arsanın konumuna, biçimine, zemin durumuna ve boyutuna da dikkat edilmesi son derece önemlidir.

Konut İmarlı Arsa Ne Demek?

Arsa satın almak isteyen kişiler “Konut imarlı arsa ne demek?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Şehir plancılar tarafından tespit edilen ve konut alanı olarak belirlenen, imara açık olan alanlar “konut imarlı arsa” olarak adlandırılmaktadır. Konut imarlı satılık arsalar belediyelere bağlıdır. Bu arsaların üzerinde birtakım geliştirme planları uygulanmaktadır. İmar planları şehir belediyeleri ile ilçe belediyeleri tarafından yapılmaktadır. İmar sayesinde mevcut araziler ile yapılanma koşulları ile ilgili son derece detaylı bir bilgi ortaya konulmaktadır.

Villa İmarlı Arsa Ne Demek?

Bir alanın imar izni ile ilgili gerekli bilgilere imar durum belgesinden ulaşılabilmektedir. Bazı alanlar ise imar planlarında “villa imarlı arsa” olarak gözükmektedir. Arsalar hakkında araştırma yapan kişiler “Villa imarlı arsa ne demek?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Villa alanı imarı, yerleşme ve gelişme alanlarında villa kullanımı amacı ile planlanmış olan alanlara verilmektedir. Villa imarı bulunan alanlarda kat izni sınırlıdır. Bu alanlarda genellikle 2 veya 2,5 kata izin verilmektedir. Ancak kat sayısı belediyelere göre farklılık gösterebilmektedir.

Ticari İmarlı Arsa Ne Demek?

Arsanın üzerine iş merkezi, çok katlı AVM, banka, ticari amaçlı otopark, alışveriş merkezi, özel yurt, özel hastane, tiyatro veya sinema binası, restoran, kütüphane, özel kurs, özel okul finans kurumu binası, otel, müze ve düğün salonu gibi ticari amaçlı olan tesislerin inşa edilebildiği alanlara “ticari imarlı arsa” adı verilmektedir. Ancak ticari imarlı olan arsa üzerine özel otopark, özel hastane veya özel eğitim kurumu gibi hizmet sunmakta olan tesislerin yapılması durumunda imar planının değiştirilmesi gerekmektedir.

A2 İmarlı Arsa Ne Demek?

A2 imarlı olan arsalar, yangın sebebi ile orman olma özelliğini kaybetmiş ve orman alanı dışına çıkarılmış olan, geri kazanılması mümkün olmayan ve tarım alanı olarak kullanılması daha yararlı olan alanlara denilmektedir. A2 imarlı arsaların satışı orman köylülerine gerçekleştirilebilmektedir. Köylülerin elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi temel ihtiyaçları ise devlet tarafından karşılanmaktadır. Bu alanlarda meyvecilik, sebzecilik, zeytincilik gibi faaliyetler yapılabilmektedir.

Turizm İmarlı Arsa Ne Demek?

Turizm imarlı arsalar üzerinde turizm amacı ile tesis inşaatına izin verilmektedir. Bu arsalar turizm yatırımcıları için çeşitli kolaylıklar sağlayan arsalardır. Turizm imarlı olan arsalar özellikle turistik bölgelerde yer almaktadır. Turizm imarlı arsa sahipleri bazı ayrıcalıklara sahip olmaktadır. Arsanın vergisi, elektrik, doğalgaz ve su faturaları standart tarife üzerinden ödenmemektedir. Bu tarifeler turizm tesisleri için özel şekilde düzenlenen tarifeler üzerinden ödenmektedir.

İlginizi Çekebilir

Bakır fiyatları zamlanıyor

Bakır zamlandı. bakı fiyatları yükselişte. Bakırı tonu 12 bin doları geçebilir. Emita fiyatlarında yükseliş, sanayi …

Sınırsız Hosting