Ana Sayfa / Gündem / Artvin’de selde son durum

Artvin’de selde son durum

Arhavi’de tüm devlet binaları, hastaneler ve hapishaneler boşaltıldı. Son dakika Artvin selde yaşananlar. Artvin ve Rize’yi sel vurdu. Artvin’de selde en çok etkilenen yerler ve Arhavi’de yaşam durdu. Artvin’deki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Yapılan açıklamada, Arhavi ilçesindeki üniversite, hapishane, hastane ve jandarma karakolunun boşaltıldığı aktarıldı. CNN Türk’te ‘Son 12 saattir 110 kilograma yakın yağış düştü’ açıklamasında bulunan Vali Kemal Çeber, kayıp ihbarlarıyla ilgili de “Kayıp denen kişilere ulaşıldı. Herhangi bir kayıp olmadığı bilgisi aldık” dedi. Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize ve Artvin’deki sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, “Yarın için de yağış uyarısı devam ediyor. Tüm tedbirlerimizi buna göre alıyoruz. Vatandaşımızın ‘baraj patlayıp geldiği’ yönündeki bilginin doğru olmadığını söylemek istiyorum. Bu bilginin yanlış olduğunu ifade etmeye çalıştık” dedi.

Artvin selde son durum ve Arhavi İlçesi boşaltılan kurumlar. Doğu Karadeniz’deki sel felaketi sürüyor. Birçok eve su baskını gerçekleşirken selin en şiddetli yaşandığı Artvin’de bir hastanenin ilk katı boşaltıldı. Halk TV’nin edindiği bilgiye göre Arhavi Devlet Hastanesi’nin ilk katları boşaltıldı.

Halk TV canlı yayınına katılan CHP Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, “Bugüne kadar böyle bir afet görmemiştik” diyerek sel felaketinin boyutlarını gözler önüne serdi.

Boğaziçi Mahallesi’nin boşaltıldığı bilgisini veren Özyazıcı, “Jandarma karakolu, üniversite, hapishane boşaltıldı” ifadelerini kullandı. Özyazıcı, şu ana kadar can kaybı olmadığı bilgisini verdi.

RİZE AFET BÖLGESİ GİBİ

Rize, 8 gün aradan sonra yeniden sele teslim oldu. Fındıklı ilçesinde sabah saatlerinde etkisini artıran sağanağın ardından dereler taştı, yollar kapandı, ilçe merkezinde cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastığı ilçede mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı. Sağanağın sürdüğü kentte bazı köy yolları da ulaşıma kapandı.

Son dakika… Rize ve Artvin’i sel vurdu… Bakan Soylu: Barajın patladığı iddiası doğru değil
Demirören Haber Ajansı Muhabiri Arzu Erbaş’ın aktardığı bilgilere göre, “Bir hafta aranın ardından şiddetli yağmur Rize’de etkisini gösterdi. Metrekareye 100 kilogramlık yağmur beklendiği belirtilmişti. Arılı deresinin taşmasıyla birlikte yerleşim yerleri sular altında kaldı. Bodrum katları sular altında kaldı.”

ARTVİN’DE BARAJ PATLADI İDDİASI

BAKAN SOYLU: BARAJIN PATLADIĞI İDDİASI DOĞRU DEĞİL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin’e gelerek Arhavi’de yaşanan sel ve taşkınlara ilişkin ekiplerce yürütülen çalışmaları inceledi, açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, “Yağmurun etkilediği alan daha çok Arhavi ve Murgul oldu. Ana dereden kaynaklı Boğaziçi Mahallesi’nde bir sel oldu. Alt katların tamamı su doldu, mahsur kalan vatandaşlarımız oldu. Ekiplerimiz, elinden gelen gayreti göstererek, tahliyeleri gerçekleştirdi. Bu tahliyeler devam ediyor. Cumhurbaşkanımızla da sürekli irtibat halindeyiz. Erzurum ve Trabzon’dan tüm ekipleri buraya çektik. Trabzon ve Giresun’daki vidanjörleri de bölgeye çekiyoruz. Evlerin alt katları tamamen su dolu, onların tamamı tahliye edilecek. Ana dereden şehre akan ve tahkimatı yıkan suyla ilgili DSİ önlem alıyor. Vatandaşlarımızın hasarı var, bu süreç içinde yardımcı olmaya çalışacağız. Birçok arabayı sel suları aldı, balçığa gömülen araçlar oldu, hasar tespit çalışmaları sürüyor. Sevindiğimiz tek bir şey var; o da can kaybının olmamasıdır. 1-2 yaralımız oldu, onlar da tedavi altına alındı. Hastanemizin alt katını su bastı, orada da bazı tahliyeler oldu ama hastanemiz görevini yapmaya devam ediyor. Herkes el birliği içinde gayret gösteriyor. Beklenenin çok üzerinde yağış oldu. ‘Barajlar yukarıdan patladı geldi’ dendi, böyle bir şey doğru değil. Bu nedenle de bir korku oluştu ama bu bilgi doğru değil” dedi.

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Sınırsız Hosting