Ana Sayfa / Ekonomi / Asgari ücret 2022 açıklandı mı?

Asgari ücret 2022 açıklandı mı?

2022 asgari ücret net tutarı ve AGİ 2022 ne kadar oldu kaç para alınacak bilgisi. Asgari ücret 4. toplantısı ve toplantıdan çıkan rakam ne oldu bilgisi. Bu yıl asgari ücret ne kadar artacak, en düşük ücret ne kadar olacak bilgisi. Tüm vatandaşların gözü Asgari ücrete çevrildi. Milyonlarca kişi asgari ücretin ne kadar olacağını ve asgari ücretin 4.toplantısının ne zaman olacağını merak ediyor. Peki Asgari ücretin son toplantısı ne zaman olacak? 2022 Asgari ücret kaç olacak? İşte tüm detaylar…

Asgari Ücret 2022 rakamı belli oluyor ve 2022 AGİ ne kadar olacak merakla bekleniyor. 4. asgari ücret 2022 toplantısı ne zaman saat kaçta ve hükümet 2022 Asgari Ücreti’i ne kadar yapacak herkes merak içinde. Asgari ücret 4 bin lira sınırında mı kalacak?

ASGARİ ÜCRET NET RAKAM

Asgari ücrette ikinci toplantı 7 Aralık Salı günü saat 14.00’te TÜRK-İŞ’te gerçekleşti. Asgari ücret 3.toplantısı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da TİSK’te yapıldı

4. TOPLANTI NE ZAMAN?

2022 yılında uygulanacak olan yeni asgari ücretin yani 4. toplantının 13-17 Aralık haftasında gerçekleşmesi ve duyurulması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5’er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor. Bakanlıktaki ilk toplantının ardından Komisyon, işçi, işveren ev sahipliğindeki toplantıların ardından son toplantısını tekrar bakanlıkta yapıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

VEDAT BİLGİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis Genel Kurulu’nda konuştu. Asgari ücretle ilgili konuşan Bilgin, “Toplumun, işçilerin beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışı yapacağız. Düşük gelirli asgari ücretle çalışanlar için bir bayram havası yaratacaktır. Asgari ücretle çalışan bazen 15 ila 20 milyon çalışan işçi var deniyor. Bu rakamlar doğru değil. Yaklaşık 6 milyon civarında asgari ücretli işçimiz var” dedi.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

3600 ek göstergeyle ilgili de Bakan Bilgin, “3600 ek gösterge meselesini teknik olarak toplumda hakkaniyet duygusunu zedelemeyecek şekilde ele alıyoruz. Önümüzdeki hafta komisyonumuzu toplayacağız. Sonra da yüce meclise göndereceğiz. Sizin takdirinizle bu meseleyi bir vaat olmaktan çıkardık, sözleşmenin anlamı 2022 yılında uygulamaya sokacağız diye imzaladık. Meclise geldiği zamanda meclisin gereğini yapacağına inancımız tamdır” dedi.

İlginizi Çekebilir

Schengen vize zamlandı

Schengen vizeye zam geldi. Avrupa ülkelerine gidiş için gerekli vize zamlandı. Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat …

Sınırsız Hosting