Ana Sayfa / Ekonomi / Stokçuluk ve Fahiş fiyat cezaları yasalaştı

Stokçuluk ve Fahiş fiyat cezaları yasalaştı

Stokçuluk ve fahiş fiyat cezalarını kapsayan tasarı yasalaştı. Üçkağıtçı ve kazıkçı esnaf artık şimdi yandı. Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Meclis’te Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını içeren tasarı yasalaştı. Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilerek yasalaştı.

CEZALAR 12 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKACAK
AK Parti’nin hazırladığı kanunla fahiş fiyat uygulayan işletmelere verilen cezalar 100 bin liradan 1 milyon liraya çıkarıldı. Stokçuluk yapanların cezası da 1 milyon liradan 12 milyon liraya yükseldi. Ayrıca stokçuluktan bir yılda 3 kez ceza alan işletmelere 6 güne kadar kapatma cezası verilecek. Satıştan kaçınan işletmeler için de ürün bedelinin yüzde 10’u kadar ceza uygulanacak.

ALDATICI REKLAM TARİH OLACAK
Düzenlemede aldatıcı reklamlara yönelik yaptırımlar da yer alıyor. Buna göre tüketici etkin bir şekilde korunacak. Reklam Kurulu, aldatıcı reklamlara hızlı bir şekilde erişimin engellenmesine karar verebilecek.

İlginizi Çekebilir

Gelinlik denemek parayla

Gelinlik provaları da parayla oldu. Gelinlik denemek ücrete tabi hale geldi. Evleneceklere gelinlik uyarısı. 2024 …

Sınırsız Hosting