Ana Sayfa / Gündem / Askere sivildeki telefonunu kullanma hakkı

Askere sivildeki telefonunu kullanma hakkı

Askerde cep telefonu kullanım hakkı genişletildi. Sivilde kullanılan GSM hatları askerlik süresince de belli telefonlarda kullanılabilecek. Cep numarası askerde de geçerli olacak. Milli Savunma Bakanlığı, sivilde kullanılan GSM hatlarının kısıtlı özellikteki telefonlarla kışlalarda da kullanabileceğini duyurdu

Cep telefonları askerlikte de kullanılabilecek. Askere gidecekler kendi GSM hatlarını da götürebilecek. Askerlikte kullanılabilecek cep telefonu modelleri ve markaları. Milli Savunma Bakanlığı, askerlerin kışlalarda kullanabilecekleri GSM hatlarıyla ilgili açıklama yaptı. MSB’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

– Vatani görevlerini yapacak gençlerimizin dikkatine;

– Sivil hayatta kullanılan GSM hatlarını, kısıtlı özellikteki telefonları ile kışlalarda da kullanabilecekler.

– Vatani görevlerini yaparken Askercell ve Askerfone gibi kısıtlandırılmış GSM hattı kullanan Mehmetçiklerimiz için önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz.

– Silah altına alınmadan önce Askercell ve Askerfone kısıtlı hatlarını kullanacak gençlerimizin ödeyecekleri maliyetten tasarruf edilmesi maksadıyla çalışma başlatılmıştır.
– Bu kapsamda; vergi muafiyeti için mevzuat değişikliği çalışmaları tamamlanıncaya kadar gençlerimizin sivil hayatta kullandıkları GSM hatlarını kısıtlı özellikteki telefonları ile kışlalarda da kullanabilmelerine imkan sağlanmıştır.

– Bunun için; gençlerimiz sivil hayatta kullandıkları GSM hatlarını ilgili GSM bayilerine müracaat ederek ücretsiz şekilde kısıtlı hatta dönüştürebilecekler.

– Vatani görevlerini tamamladıklarında da aynı yöntemle kısıtlamayı kaldırtarak GSM hatlarını eski haline döndürebilecekler.

 

İlginizi Çekebilir

Çökertilen 6 ilde 6 örgüt

Polis 6 ilde 6 çeteyi ve örgütü çökertti. hangi illerde hangi örgüt ve çeteler ile …

Sınırsız Hosting