Ana Sayfa / Sağlık / Su zehirlenmesinden ölen kadın

Su zehirlenmesinden ölen kadın

Yaz aylarında su zehirlenmesi ölüme götürüyor. Su zehirlenmesi nasıl olur, su zehirlenmesi ne merak ediliyor. ABD’ye tatile giden Ashley Summers isimli bir kadın, sıcak havada susuzluğunu gidermek için 20 dakikada dört şişe su içti. Doktorların düşük tuz seviyeleri nedeniyle su zehirlenmesi teşhisi koyduğu Summers, hayatını kaybetti.

İki litre suyu 20 dakikada içti su zehirlenmesinden öldü. ABD’de Ashley Summers isimli kadın, sıcak havada susuzluğunu gidermek için 20 dakikada dört şişe su içince su zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti.

Ashley, ailesi ile beraber tatilde olduğu sırada baş ağrısı ve baş dönmesi gibi dehidrasyon belirtileri yaşamaya başladı. Ne kadar su içerse içsin susuzluğunu gideremeyince, yaklaşık dört adet 500 ml’lik su şişesine eşdeğer su içti.

AĞIR BEYİN ŞİŞMESİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Ashley daha sonra evine döndü, ancak garajda aniden bayıldı. Ağır beyin şişmesi nedeniyle Indiana Üniversitesi Sağlık Arnett Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

SU ZEHİRLENMESİ YAZ AYLARINDA DAHA YAYGIN

Doktorlar, kanındaki düşük tuz seviyeleri nedeniyle su zehirlenmesi veya hiponatremi teşhisi koydu. Bu durum, çok fazla su içilmesi sonucu vücuttaki sodyum seviyelerinin düşmesiyle meydana gelir.

Uzmanlar, su zehirlenmesi vakalarının yaz aylarında daha yaygın olduğunu belirtti. Özellikle dışarıda çalışanlar veya sık sık egzersiz yapanlar, bu ölümcül hastalığa daha yatkın olabilir.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Sınırsız Hosting