Ana Sayfa / Gündem / Avrupa’nın ilk siyahi lideri seçildi

Avrupa’nın ilk siyahi lideri seçildi

Avrupa ülkelerinde ilk kez bir siyahi parti lideri seçildi başbakanlık yolu açıldı. Galler’de ilk  siyahi lider çıktı. Galler İşçi Partisi Lideri Vaughan Gething, Avrupa’nın ilk siyahi lideri oldu.

İlk siyahi lider Avrupa’da Galler’den çıktı. Galler İşçi Partisi Lideri Vaughan Gething, bugün mecliste yapılan oylamayla Galler Bölgesel Başbakanı seçilirken aynı zamanda Avrupa’nın ilk siyahi lideri oldu.

Parti lideri ve Başbakan Mark Drakeford’un görevden çekilmesiyle 16 Mart’ta parti lideri seçilen Gething, başbakanlık için Plaid Cymru Partisi lideri Rhun ap Iorwerth ve Galler Muhafazakar Partisi Lideri Andrew Davies’le yarıştı.

Toplamda 60 sandalyenin bulunduğu Galler Parlamentosunda (Senedd) başbakan adaylarına 51 oy kullanılırken Gething 27, Davies 13, ap Iorwerth ise 11 oy aldı.

Bu sonuçla Gething, ülkenin yeni bölgesel başbakanı olurken Avrupa’nın da ilk siyahi başbakanı oldu.

“ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK GETİRİYOR”

Gething, oylamanın ardından yaptığı konuşmaya Galce teşekkür ederek başlarken hem başbakan seçilmesinin hem de Avrupa’nın ilk siyahi başbakanı olmasının kendisi için bir gurur meselesi olduğu kadar önemli bir sorumluluk getirdiğini kaydetti.

İlginizi Çekebilir

Kutlu Partisi kurucusu kim, üyeleri

Kutlu Partisi kim tarafından kuruldu, Kutlu Partisi kurucular kurulu kimlerden oluşuyor. Yusuf Halaçoğlu’nun kurduğu yeni …

Sınırsız Hosting