Ana Sayfa / Manşet / Ay tutulması 11 Şubat’ta (2017)
ay tutulması 11 şubat cumartesi gecesi

Ay tutulması 11 Şubat’ta (2017)

Cumartesi günü yani 11 Şubat 2017 günü ay tutulması izlenecek. Türkiye’de yarın gece ay tutulması saat kaçta görülebilecek diye soruluyor. Yarın yani Cumartesi günü 11 şubat 2017 ay tutulması haberinin ayrıntıları aşağıda.

Bu yılın ilk ay tutulması yarın akşam (11 Şubat Cumartesi 2017)gerçekleşecek ve Türkiye’den de izlenebilecek. Cumartesi ay tutulması saati de belli. Ay tutulması nasıl izlenir, nasıl fotoğraf çekilir sizler için derledik.  2017’nin ilk Ay tutulması için geri sayım başladı. Peki Türkiye’den de rahatlıkla izlenebilecek Ay tutulması ne zaman gerçekleşecek? İşte bu gökyüzü şölenini fotoğraflayabilmeniz için yapılması gerekenler… Dünya üzerinde birçok kişinin gözlemleyeceği Ay tutulması 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek.
Türkiye’den de rahatlıkla izlenebilecek Ay tutulması Türkiye saati ile 01.32’de başlayacak.
Batı Asya, Afrika, Avrupa, Grönland ve Amerika’dan izlenebilecek olan Ay tutulması 05.55’te sona erecek
Tutulma ortası ise tahminen TSİ 03.44’te gerçekleşecek.
Peki bu gökyüzü olayını fotoğraflamak için neler yapmak lazım?

Ay tutulmasından güzel kareler elde etmekte niyetliyseniz doğru bölgeyi seçmeniz atmanız gereken ilk adım.

Unutmayın ki şehir ışıklarından uzaklaşmak elde edeceğiniz karelerdeki kaliteyi olumlu yönde etkileyecek.

Başka bir deyişle ister meteor yağmurları olsun ister Ay tutulması olsun şehir ışıklarından uzak bir noktada, temiz bir gökyüzü ve uygun hava koşullarını yakalamak lazım.
Tele lensler gece ve gökyüzü çekimlerinde çok kullanılmasa da konu ay fotoğrafı çekmeye geldiğinde kadrajınıza göre çok işe yarayabilir.

Kadrajınızda ayın ve diğer objelerin konumu ve sizin bulunduğunuz konuma göre Ay tutulmasını fotoğraflarken tercihinizi daha geniş açılı lenslerden yada tele lenslerden yana kullanabilirsiniz.

KAMERANIZI SABİTLEYİN
Gece çekimlerinde iyi sonuçlar elde etmek için ilk yapmanız gereken şeylerden biri kameranızı sabitlemek.

Az ışıklı ortamlarda kameranızı sabitleyeceğiniz bir tripotunuz yoksa kameranızı sabit bir yere konumlandırabilirsiniz.

Gece çekimlerin veya yıldız pozlamaların en sıkıntılı konulardan biri netleme problemidir. Kullandığınız lensin üzerinde netleme halkasında sozsuzluk işareti bulunuyorsa sorun nispeten çözülmüş oluyor.
Eğer yoksa yakınlarınızdaki ağaç gibi, yapı gibi yerlere ışık tutarak netlemeyi sağlayabiliriz. Ama netlemeyi kesinlikle manuel olarak yapmak lazım, otomatik netlemeyi bu durumda kullanmamak doğru sonuçlar vermeyebilir.

GÖZLERİNİZİ ALIŞTIRIN
Ve bir de uyarı nerede olursanız olun gökyüzünü izlemeye başlamadan yarım saat önce gözlerinizi karanlığa alıştırmaya çalışın.

İlginizi Çekebilir

Recai Kutan öldü (Recai Kutan neci, kim)

Recai Kutan cenazesi ne zaman, nereye gömülecek bilgisi. Recai Kutan aslen nereli, neci, yaşı ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting