Ana Sayfa / İlginç / Ay’a insanlı NASA mekiği gidiyor

Ay’a insanlı NASA mekiği gidiyor

NASA aya insanlı roket göndermeye hazırlanıyor. Aya seyahat başlıyor. ABD’nin uzay şirketleriyle ticari ortaklıklarını geliştirmek amacıyla Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay’a yeniden insanlı uzay aracı fırlatmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Aya yeniden uzay mekiği gönderiliyor. NASA ay projesini yeniden başlattı. Çinliler de ayın karanlık yüzüne roket fırlatacak.

NASA, ABD’nin “Ay yüzeyinde varlığını sürdürülebilir” kılmak amacıyla 2019 yılından itibaren bir dizi robotik uzay misyonu gerçekleştirecek. Bir sonraki aşamada Ay’a insanlı uzay aracı gönderilecek.

ABD, Ay’a en son 1972’de astronot göndermişti.

Geçen yıl ABD Başkanı Donald Trump NASA’ya Ay’a insan gönderilmesi için talimat vermişti.

BBCTürkçe’deki habere göre; Perşembe günü NASA’nın yaptığı açıklamaya göre, astronotlar için Ay’ın yüzeyinde ABD’nin gelecek uzay keşifleri için gereken bilim ve teknoloji araçlarını kurmak temel amaç.

Washington’da bulunan NASA’nın Bilim Görevleri Müdürlüğü’nün yöneticisi Dennis Andrucyk, yol haritalarını şöyle özetledi:

“Gelecekte Ay’a Ticari Taşıma Hizmetleri’nin (CLPS) görevleri için uzay araçlarının inebileceği alanlarla ilgili de bilimsel veriler sağlanacak. Böylece NASA da Ay ortamını daha iyi tanıyacak.”

“AY’DA SADECE AYAK İZİ VE BAYRAK BIRAKMAK YETERLİ DEĞİL”

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, geçen yıl yaptığı açıklamada Ay’da sadece ayak izleri ve bayrak bırakmanın yeterli olmadığını söylemiş, “Astronotları yeniden Ay’a göndereceğiz” demişti.

SpaceX’in kurucusu ABD’li girişimci Elon Musk da bir süredir “Ay turizmini” başlatmak hayalini paylaşıyor.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting