Ana Sayfa / Manşet / Ayasofya’daki dansa kılıf mı?

Ayasofya’daki dansa kılıf mı?

Ayasofya Müzesi’nde özel gece adı altında özel turlar ve gösteriler mi düzenleniyor? Ayasofya Müzesi gibi Müslümanlar için önemli üstelik tartışma konusu bir yeri kimlerin kontrolünde bakanlık ve ilgili yerler bazı olayları görmezden mi geliyor yaksa daha da vahimi haberleri mi yok? Ayasofya’da dans Ayasofya’da bale haberleri sonrası yapılan açıklamalar hiçbir müslümanı tatmin etmedi işin gerçeği varsa ki öğrenmek istiyor. 

Türkiye’de işler çığrından mı çıkıyor? Ayasofya gibi müslümanlar için çok önemli bir mabetde bale normal mi sonradan da yapılan açıklamalar doyurucu mu? Ayasofya Müzesi’nde bale figürü yapan bir kadının görüntüleri sosyal medyada yayılınca konu hakkında inceleme başlatıldı.
Ayasofya Müzesi’nin Twitter hesabından, müze içerisinde çekilen ve daha sonra sosyal medyada paylaşılan bale fotoğrafıyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İlgili mevzuatımız çerçevesinde müzemizde, turizm firmalarından gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde özel açılışlar gerçekleşmektedir. Nitekim, 05 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen akşam açılışında, ziyarete gelen bir bayan tarafından, bir bale hareketi olan ‘spagat’ figürü müze içerisinde yapılmış ve diğer ziyaretçiler tarafından fotoğrafı çekilmiştir. Bu husus sosyal paylaşım sitelerine yansımış ve tarafımızca konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır.”

BAKANLIK DA PAYLAŞTI

Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi Twitter hesabından da müzenin açıklaması retweet edildi.

İlginizi Çekebilir

Cuma okullar tatil mi 10 Mayıs

10 Mayıs Cuma okular tatil mi, öğretmenler derse neden girmeyecek. kullarda cuma günü ders yapılmayacak …

Sınırsız Hosting