Ana Sayfa / İlginç / Ay’ın gerçek yaşı kaç?

Ay’ın gerçek yaşı kaç?

Ay kaç yaşında, Ay dünyadan eski mi? Dünyanın uydusu Ay’ın gerçek yaşı kaç uzmanlar ayın yaşı ile ilgili ne diyor? Dünya’nın uydusu Ay’ın tahmin edilenden çok daha yaşlı olduğu ortaya çıktı.

Ay’ın gerçek yaşı kaç? Ay kaç yaşında ve dünyanın uydusu ayın yaşı kaç. Shiftdelete’de yer alan bilgilere göre, Ay’ın gerçek yaşıyla ilgili yapılan son araştırma, bilim dünyasında büyük bir ilgi uyandırdı. İşte detaylar…

1972 yılında Apollo 17 astronotları tarafından Ay’dan getirilen örnekler üzerinde gerçekleştirilen bu çalışma, Ay’ın yaşını önceki tahminlerden farklı bir şekilde ortaya koyuyor.

Yapılan analizler sonucunda Ay’ın yaklaşık olarak 4,46 milyar yaşında olabileceği tahmin ediliyor.

Bu sonuç, Ay’ın önceki tahminlerden 40 milyon yıl daha yaşlı olduğunu gösteriyor.

Araştırmacılar, bu sonuca ulaşmak için Ay yüzeyinden alınan regolit adı verilen tozlu malzeme örneği ve zirkon kristalleri üzerinde çalışmalar yaptılar.

Northwestern Üniversitesi’nden araştırmacı Dieter Isheim, bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Isheim, Bu çalışma, son insanlı ay misyonunun Dünya’ya döndüğü 1972’den bu yana kaydettiğimiz muazzam teknolojik ilerlemenin bir kanıtıdır.

Bu örnekler yarım yüzyıl önce Dünya’ya getirildi. Ancak atom sondalı tomografi de dahil olmak üzere gerekli düzeyde mikroanaliz yapmak için gerekli araçlara ancak bugün sahibiz. şeklinde konuştu.

Field Museum’dan baş araştırmacı Philipp Heck, bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada, “Radyometrik tarihleme biraz kum saati gibi çalışıyor. Bir kum saatinde, kum bir cam ampulden diğerine akar. Böylece zamanın geçişi, alt haznede kum birikmesiyle gösterilir. Radyometrik tarihleme, ana atomların sayısını ve bunların dönüştüğü yavru atomların sayısını sayarak benzer şekilde çalışır. Dönüşüm oranı bilindiği için zamanın geçişi hesaplanabiliyor.” dedi.

Araştırmacılar, 4,46 milyar yıl kadar eski olan kristaller buldular. Bu yeni bulgular, Ay’ın önceki tahminlerden daha yaşlı olduğunu öne sürüyor. Ayrıca bu yeni keşif, daha önceki bazı araştırmalar tarafından da destekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Trabzon’da kuzey ışıkları

Trabzon’da kuzey ışıkları görüldü. Güneşteki patlama sonrası dünyada ilginç anlar yaşandı. Güneş’te meydana gelen olağanüstü …

Sınırsız Hosting