Ana Sayfa / Gündem / Aynı sandıklarda mı oy kullanılacak?

Aynı sandıklarda mı oy kullanılacak?

28 Mayıs’ta ilk seçimde oy kullanılan s andıklarda mı oy kullanılacak sorusu yanıtını buldu. 28 Mayıs’ta ilk oy kullandığınız sandıkta oy kullanacaksınız. Türkiye 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı 2. turu için sandık başına gidecek. Seçime günler kala seçmenlerin sandık numaralarının değiştiği, eski seçmen kağıdının bir işe yaramayacağı öne sürüldü. İletişim Başkanlığı, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

2. Turda hangi sanıklarda oy kullanılacak sorusunun yanıtı. 28 Mayıs’taki seçimde ilk kullandığınız sandıkta oy kullanacaksınız. 14 Mayıs’ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların hiçbiri kazanmak için yeterli olan oy oranına ulaşamadı. Bu durumda yüzde 49.5 oy alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yüzde 44.8 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs’ta yapılacak 2. tur seçiminde yeniden karşı karşıya gelecek.

SANDIK NUMARALARI MI DEĞİŞTİ?

Türkiye 28 Mayıs’ta bir kez daha sandık başına gitmeye hazırlanırken sosyal medyada da çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Son olarak sandık numaraları değiştiği için, eski seçmen kağıdıyla sandıkların bulunamayacağı yönünde söylemler ayyuka çıktı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesabı üzerinden bu iddialara cevap verdi.

AYNI SANDIKLARDA OY KULLANILACAK

Buna göre seçmenler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda da 14 Mayıs’taki sandıklarında oy kullanacak. Ayrıca “Seçmen kağıtları yeniden basılarak dağıtılacak” mesajı verildi.

İletişim Başkanlığı: Sandık numaralarının değiştiği iddiası gerçek dışı

İlginizi Çekebilir

TikTok ABD’ye savaş açtı

ABD’de TikTok davası başlıyor. TikTok AB’ye karşı dava açtı. Tiktok’un sahibi ByteDance, uygulamanın ABD’de yasaklanması …

Sınırsız Hosting