Ana Sayfa / Kadınca / Ayşe Deniz Karacagil, Rakka’da öldü

Ayşe Deniz Karacagil, Rakka’da öldü

Rakka’da ölen kırmızı fularlı kız Ayşe Deniz Karacagil PKK’lı terörist olarak gömülecek. Kamuoyunda ‘kırmızı fularlı kız’ olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil’in Rakka’da DEAŞ’la yapılan çatışmada öldüğü öğrenildi.

PKK’lı Ayşe Deniz Karacagil, IŞİD tarafından öldürüldü. Antalya’da Gezi olaylarıyla ilgili iki davada 103 yıl hapis cezasıyla yargılanırken terör örgütü PKK kamplarına katılan “kırmızı fularlı kız” olarak bilinen 24 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil ‘in Rakka’da öldüğü açıklandı.

Örgüte yakın sosyal medya hesaplarında terör örgütü DEAŞ’la yaptığı çatışmada öldüğü belirtilen Karacagil, Antalya’daki Gezi Parkı Eylemleri’ne katıldığı için gözaltına alınmıştı. Karacagil, 2 Ekim 2013 günü tutuklanmıştı.

Polis sorgusunda ‘taktığı kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği’ yönünde sorular yöneltilen Karacagil, Yılmaz ve Sezgin, 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2014 tarihinde yurt dışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme koşuluyla tahliye edilmişti. 103 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Karacagil’in yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarak terör örgütü PKK’nın kamplarına katıldığı ortaya çıkmıştı.

‘Destan Yörük’ kod adını aldığı belirtilen Ayşe Deniz Karacagil’in, terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan’la Kandil’de çektirdiği fotoğraflar ve röportajı, PKK’yla aynı çizgide olan bir gazetede yayınlandı.

AİLESİ SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİ

Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan ve babası Ömer Faruk Karacagil, ölüm haberini sosyal medyadan öğrendi. Anne Nuray Erçağan, kızının ölüm haberini öğrendikten sonra Antalya’ya geldi ve gelişmeler hakkında bilgi almaya çalıştı.

İlginizi Çekebilir

Yusuf Yazıcı evlendi

Yusuf Yazıcı ile Melisa Aslı Pamuk evlendi.  Ünlü oyuncu Melisa Aslı Pamuk’un ile milli futbolcu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting