Ana Sayfa / Yaşam / Aysel Tuğluk’un annesi Tunceli’ye gömülüyor
AYSEL TUĞLUK

Aysel Tuğluk’un annesi Tunceli’ye gömülüyor

Hatun Tuğluk’un Ankara’da gömülememesi üzerine cenaze Tunceli’ye götürülüyor. Ankara’da hayatını kaybeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk son yolculuğuna uğurlanırken saldırı düzenlendi. Saldırının ardından Tuğluk’un annesinin cenazesi mezardan çıkarıldı. Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere gece saatlerinde otobüsle Tunceli’ye gönderildi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ise cenaze törenine özel izinle katıldı. Öte yandan, Ankara Valiliği’de cenaze töreninde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı ve adli ve idari işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesi Tunceli’de toprağa verilecek.

Bozdağ’ın açıklaması şöyle:

Öncelikle merhumeye Allah’tan rahmet diliyorum. Olan hadiseyi kabul etmek mümkün değil. Dinimize, geleneklerimize uymayan bir davranış. Kabul etmemiz mümkün değil. 20-25 kişilik bir grup bu davranışı yapıyor. Polisimiz olay yerinden uzaklaştırıyor. Aile cenazeyi defnetmekten vazgeçiyor. Ailenin kararına saygı duyulacağı açıklaması yapıldı. Cenazenin mezarlıktan çıkarılması 20-25 kendini bilmez kişi tarafından yapılmış bir iş değildir. Bunları savunmak için söylemiyorum ama kamuoyunda sanki böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunun yanlışlığını ifade etmek için özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü ona böyle bir şey yapılması daha da büyük bir çirkinlik, saygısızlık olur. Büyük bir suç olur.

BÖYLE SAYGISIZCA DAVRANIŞLARDAN UZAK DURMAK LAZIM

Bizim inancımıza göre insanların ölümünden sonra defnedileceği yerlerde yapılması gereken işler bellidir, onun dışında yapılacak şeyler inancımızın da tasvip etmediği, doğru görmediği şeylerdir. Toplumumuzu gerecek, insanlarımız arasındaki kardeşlik hukukunu zedeleyecek böylesi saygısız davranışlardan uzak durmak lazım. Bu tür davranışların kimseye bir faydası yok.

 

YARGI ÖNÜNDE YAPTIKLARININ HESABINI VERECEKLER

Aksine terör örgütlerini mutlu edecek, toplumu birbirine düşürmek isteyen çevrelerin arayıp da bulamadığı şeylerdir. Milletimizin her ferdinin uyanık olması ve bu kişilerin yapacakları şeylerin kuvveden fiile geçmeden engel olması gerekir. Bir kere daha bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir.

İlginizi Çekebilir

Gaziosmanpaşa toprak kayması

İstanbul Gaziosmanpaşa toprak kaması olan bölge ve etkilenen gecekondu sayısı. İstanbul Gaziosmanpaşa’da toprak kayması meydana …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting