Ana Sayfa / İlginç / Ayvalık Badavut Plajı nasıl gidilir

Ayvalık Badavut Plajı nasıl gidilir

Badavut plajı nerede. özelliği ne ve önemi bilgileri. Ayvalık Sarımsaklı’daki Badavut plajının özelliği ne denizi nasıl ve kumsalı nasıl bilgileri. Badavut nerede? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete kararında Ayvalık ilçesi Badavut mevkisindeki 1. ve 3. derece doğal sit alanı kapsamına giren alanın koordinatları yer aldı. Vatandaşlar bu gelişmenin ardından Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Badavut koyunun nerede olduğunu araştırıyor.

Balıkesir’Deki Badavut Plajına en kolay ulaşım ve konaklama alternatifleri. Badavut plajı tam olarak nerede İbstanbul’a ve Ankara7ya uzaklığı ne kadar nasıl gidilir bilgileri. Badavut plajı, Ayvalık ilçesinin Sarımsaklı beldesinde yer alıyor. Balıkesir iline bağlı Badavut, doğal plajı sakin denizi ile dikkat çekiyor. Ayrıca Badavut Plajı, altın renkli kumları, Şeytan Sofrası, Cennet Tepesi ve Cunda Adası gibi yerlere yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Badavut plajı ile Sarımsaklı arasındaki mesafe yaklaşık 5 km.

SARIMSAKLI’DAKİ BADAVUT PLAJI GİDİŞ

Badavut Plajı’nın da içinde yer aldığı Sarmısaklı Yarımadası’ndaki doğal sit alanı kapsamına giren alanın, “kesin korunacak hassas alan” olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Badavut, yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgi odağı oluyor.

Ayvalık’ın gizli cennetlerinden biri olan Badavut mevkisi, güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olarak biliniyor.

Badavut Plajı ise granit, altın renkli incecik kumları ile güneşlenmek, serin suları da deniz tutkunları için ideal bir ortam sunuyor.

Sonbahar döneminde kuş gözlemcilerinin akın ettiği Badavut bölgesi, rüzgarın dalgalarla şekillendirdiği ilginç kaya yapısının yanı sıra, kalabalıktan uzak denize girmek isteyenlerin de tercih ettiği yerlerden biri olarak biliniyor.

İlginizi Çekebilir

YKS online sınav tarih ve bonuçları

YKS çevrimiçi sınav tarihi ve sonuçların açıklanacağı tarih. 2024 YKS online deneme sınavı giriş ve …

Sınırsız Hosting