Ana Sayfa / Yaşam / Bafa Gölü gidiş (Bafa gölü nerede)
BAFA GÖLÜ NEREDE

Bafa Gölü gidiş (Bafa gölü nerede)

Bafa Gölü özelliği ve Safa Gölü’ne gidiş nasıl ve Bafa Gölü çevresinde konaklama ve kamp imkanları nasıl bilgisi. Türkiye’nin en güzel gölleri ve balık avlama ve kamp için gidilebilecek göller ve gidiş yolları bilgisi. Ege Bölgesi‘nin en büyük gölü olan Bafa Gölü (Çamiçi Gölü/Vafi Denizi), Büyük Menderes Nehri Deltasının güneydoğu kesiminde, Menteşe Dağları’nın içine sokulmuş sığ bir tatlı su gölü. Aydın ve Muğla il sınırları içerisinde yer alan, eski zamanlarda Ege Denizi’nin bir parçası olan göl, Büyük Menderes’in taşıdığı alüvyonlar ile birlikte, kıyıdan kilometrelerce içerde kalmış. Bugün Büyük Menderes Nehri’nin Ege Denizi’ne döküldüğü alandan yaklaşık 17 km uzaklıkta yer alıyor.

Bafa Gölü tam olarak nerede., hangi bölgede ve hangi şehir sınırları içinde bilgisi. Bafa Gölü ulaşım ve gidiş yolları. Bafa Gölü kuş çeşitleri ve Bafa Gölü çevresinde kamp alanları ve kalınabilecek yerler. Ege Denizi kıyıları gibi girintili çıkıntılı olan gölün kıyıları ayrı bir güzelliğe sahip. Doğal set gölü olan Bafa Gölü’nde, üzerinde antik kalıntıların yer aldığı Hayaletada, İkizada ve Menet Adası gibi birçok küçük ada bulunuyor. Kıyılarında zeytin ağaçlarının bulunduğu Bafa Gölü çevresinde ise, antik liman kentlerinden Herakleia ve Pyrrha’nın yanı sıra, tarihi manastır ve mağaralar yer alıyor.
Bafa Gölü Nerede Nasıl Gidilir
1994’te Tabiatı Koruma Alanı ilan edilen ve Türkiye’nin önemli kuş cennetlerinden biri olan Bafa Gölü’nün güney kıyısından Söke-Milas yolu geçiyor. İzmir’den Bodrum’a doğru uzanan yol üzerinde yer alan göl, Bodrum’a 40 dakika mesafede.

BAFA GÖLÜ NEREDE

Bafa’ya en yakın havalimanı ise Bodrum’da bulunuyor. Milas’tan hareket eden minibüslerle ulaşabileceğiniz Bafa’ya, Söke Otogar’ından kalkan minibüslerle de ulaşım mümkün. İzmir ve İstanbul istikametinden Bodrum’a Söke güzergahından geçen tüm otobüsler Bafa’dan geçiyor. Bafa Gölü, Söke’den 25 km uzaklıkta yer alıyor.

Büyük Menderes Deltası’nın güney doğusunda yer alan göle, otobüslerle veya özel aracınızla ulaşmak için diğer alternatif de Aydın’a gelip buradan Bodrum-Milas Karayolu’ndan işleyen herhangi bir toplu taşıma aracına binerek Bafa’da inmek. Gölden 30 km mesafede bulunan Didim’den ise her 20 dakikada bir minibüs seferleri düzenleniyor.

Bafa’ya en yakın havalimanı olan Bodrum-Milas Havalimanı, yaklaşık 40 dakika mesafede yer alıyor. Bodrum’dan 32 km, Muğla’dan 76 km, Didim’den 82 km ve Milas’tan 12 km uzaklıkta yer alıyor. Bafa, İzmir’e 1,5 ve Dalaman’a ise 3 saat uzaklıkta. İstanbul’dan özel aracınızla yaklaşık 8 saatte Bafa’da olabilirsiniz.

Ege Bölgesi’nin en büyük gölü Bafa Gölü, Aydın ve Muğla il sınırları içerisinde, eski zamanlarda Ege Denizi’nin bir parçası olmuş tatlısu gölü.

İlginizi Çekebilir

Üniversiteli İrem Er öldü

Bartın’da kız öğrenci ölü bulundu. İrem Er ölüm nedeni ne merak ediliyor. Üniversite öğrencisi İrem …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting