Ana Sayfa / Gündem / Bahçeli, internet yasasını inceliyor

Bahçeli, internet yasasını inceliyor

İnternwet yasası MHP liderinin masasında AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Ünal, dezenformasyon ile ilgili yasal düzenleme üzerinde Cumhur İttifakı olarak mutabakat sağlandığını belirterek taslağın Meclis’e geldiğini açıkladı. Erdoğan’ın taslağı MHP lideri Bahçeli’ye verdiğini belirten Ünal, “Avrupa Birliği’nin, 23 Nisan 2022’de kabul ettiği Dijital Hizmet Yasası’nı olduğu gibi kendi hazırladığımız Dijital Yasa Teklifi yasamıza aktaracağız” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, dezenformasyonla ilgili 8 aydır üzerinde çalıştıkları yasal düzenlemeye ilişkin açıklama yaptı.

Ünal, bu konuda daha çok AB ve ABD hattını temel aldıklarını belirterek, temel insan haklarını, kişisel verileri, özel hayatın dokunulmazlığını koruyacak; çocuklara ve gençlere bu konuda daha güvenli, daha özgür bir internet ortamı sağlayacak hukuki düzenlemeleri bütün dünyada takip ettiklerini söyledi.

‘DEZENFORMASYON ÖNLENECEK’

AB’nin 23 Nisan 2022’de kabul ettiği, ‘Dijital Hizmetler Yasası’nı AK Parti’nin son aşamaya getirdiği yasa teklifine aynen ekleyeceklerini belirten Ünal, sözlerine şöyle devam etti: AB’nin üzerinde anlaşma sağladığı Dijital Hizmetler Yasası’nı olduğu gibi kendi yasamıza aktaracağız. Nedir bunlar? AB Dijital Hizmetler Yasası, büyük teknoloji şirketlerinin kontrolsüz gücünü etkin bir şekilde frenlenmeyi amaçlıyor. Bu anlamda da Avrupa Dijital Hizmetler Yasası internette bir dönüm noktası. Bu yasanın içeriğine baktığımızda; gerçek hayatta yasa dışı olanın, internet ortamında da yasa dışı olması gerektiği ilkesi esas alınıyor. İnternet kullanıcılarının temel haklarını daha iyi korumayı hedefliyorlar.

İlginizi Çekebilir

Cuma okullar tatil mi 10 Mayıs

10 Mayıs Cuma okular tatil mi, öğretmenler derse neden girmeyecek. kullarda cuma günü ders yapılmayacak …

Sınırsız Hosting