Ana Sayfa / Gündem / Bahçeli TBMM Geçici Başkanı oldu

Bahçeli TBMM Geçici Başkanı oldu

Meclis’te açılışta başkanlık koltuğuna Devlet Bahçeli oturacak. TBMM’nin en yaşlı üyesi MHP Lideri Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, geçici meclis başkanı olarak görev yapacak. Mecliste 28. Dönem hazırlıkları devam ediyor. TBMM’nin yeni döneminde de açılışı en yaşlı üyenin yapması geleneği sürecek. Bu yıl ise bu geleneği MHP lideri Bahçeli sürdürecek.

Bahçeli TBMM başkanı olacak geçici olarak. En yaşlı milletvekili MHP Lideri Devlet Bahçeli oldu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28’inci Yasama Dönemi ilk Genel Kurul toplantısının açılışını, en yaşlı milletvekili sıfatıyla gerçekleştirecek. Osmaniye’den MHP Milletvekili olarak parlamentoya gelen Bahçeli, Meclis Başkanı seçilene kadar geçici başkanlık görevini yürütecek.

TRT Haber’in haberine göre; en yaşlı üye geleneği, bir önceki dönemde de sürdürüldü. 27’nci dönemde parlamentonun en yaşlı üyesi, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’dı. Baykal, sağlık sorunları nedeniyle bu görevi yerine getiremedi. Parlamentonun ikinci en yaşlı üyesi, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Meclis’in açılışında Başkanlık Divanı’ndaki yerini aldı.Bugüne kadar 21 farklı isim, “Geçici Başkan” sıfatıyla ilk oturumları yönetti.

İlginizi Çekebilir

Muharrem Erkek tüm müdürleri görevden aldı

Çanakkale son dakika haberleri. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, belediyedeki tüm müdürleri görevden aldı. Muharrem …

Sınırsız Hosting