Ana Sayfa / Sağlık / Balığın kokusunu perdeden çıkarma

Balığın kokusunu perdeden çıkarma

Evde balık yaptığınız ancak kokusu perdelerinize de sindi peki bu durumda ne yapacaksınız perdedeki balık korusunu çıkarmanın kolay yolu var mı diye internete girdiniz. Karşınıza habermuduru.com sitesi çıkacak ve şuanda da siz bu makaleyi okumaya başlayacaksınız balığın kokusu sinen perdeler nasıl temizlenir hemen öğreneceksiniz. 

Balık yemesi güzel de ya kokusu hele de perdelere sinen balık kokusu nasıl da sizi rahatsız eder değil mi? İşte bunin için bu haber sizin işinize çok yarayacak.

SİNEN BALIK KOKUSUNU GİDERME PERDEDE

Balık kızarttığınızda evinizin her noktasına yayılması muhtemeldir. Birkaç gün boyunca evde kalan koku daha sonra kumaşlarda var olmaya devam etmektedir. Özellikle perdeler bu konuda en tehlikeli eşyalardır. Çünkü perdeler içlerine sinen kokuyu her açıp kapamada yeniden odaya taşırlar. Bunun için çare bulmak önemlidir.

PERDELER İÇİN ÖZEL KARIŞIMLI KOKU

Perdelerinize sinen balık kokusu için yapmanız gereken şey özel bir koku karışımı hazırlamaktır. Derin bir tencerenin içerisine bir su bardağı sirke boşaltın. Üzerine 1,5 su bardağı su ilave edin. İkisi kaynamaya başladığında üzerine bir tutam karanfil, 3 adet çubuk tarçın ilave edin. Son olarak taze veyahut kurutulmuş defne yaprağı da ekleyerek karışımı birkaç dakika daha kaynatın. Kaynama işlemi bittikten sonra hazırlamış olduğunuz karışımı süzerek boş sprey şişesine boşaltın. Perdelerinizin en üst noktasında birkaç kez arka arkaya püskürtün. Kokunun kendiliğinden azaldığını fark edeceksiniz.

İlginizi Çekebilir

Uykuda düşme hissi nedeni?

Neden uyurken düşme hissi yaşarız, uykuda düşme nedir neden olur sağlık bilgisi. Uyumadan önce düşme …

Sınırsız Hosting